Αρχική Κατασκευαστές Audi Το Ward’s Auto βραβεύει τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη

Το Ward’s Auto βραβεύει τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη

2
Το Ward’s Auto βραβεύει τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη

wards-auto

Το Ward’s Auto μετά την βράβευση των 10 καλύτερων εσωτερικών για το 2016 αποφάσισε να ασχοληθεί με τα infotainment συστήματα και συγκεκριμένα πιο προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στον χρήστη. Η έρευνα έγινε το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, δοκιμάστηκαν 29 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και επικεντρώθηκαν στην φιλικότητα προς τον χρήστη και πως αυτά θα μειώσουν τους περισπασμούς πίσω από το τιμόνι. Επιπλέον έλεγξαν αν τα συστήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων στην πόλη αλλά και τις εθνικές οδούς. Τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα με αλφαβητική σειρά είναι:

  • Audi Q7
  • BMW Σειρά 7
  • Chrysler Pacifica
  • Ford Escape
  • GMC Acadia
  • Honda Ridgeline
  • Hyundai Elantra
  • Infinity Q50
  • Lexus RX
  • Mercedes E-Class

Audi Q7

Το Audi Q7 διακρίθηκε για το έξυπνο adaptive cruise control αλλά και το σύστημα ήχου. Κέρδισε επιπλέον βαθμούς από την 12,3 ιντσών οθόνη του Audi Virtual Cockpit, την συνδεσιμότητα Wi-Fi και το πόσο εύκολο είναι να συνδέσεις το smartphone σου με το infotainment σύστημα του αυτοκίνητου.

BMW 7-Series

Η BMW Σειρά 7 δοκιμάστηκε στην έκδοση 750i, η οποία παρείχε εξαιρετική συνδεσιμότητα όχι μόνο στα κινητά αλλά και για τα αποσπώμενα tablets που βρίσκονται στα πίσω καθίσματα που δίνουν την δυνατότητα στους πίσω επιβάτες να παίζουν με πολλές από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως την αλλαγή ραδιοφωνικού σταθμού, το άνοιγμα-κλείσιμο των παραθύρων, την ηλιοροφή, τον κρυφό φωτισμό, την ενεργοποίηση της λειτουργίας μασάζ στα καθίσματα.

2017 Chrysler Pacifica

To Chrysler Pacifica εντυπωσίασε με τις 7 θύρες USB και πόσο απλό ήταν το σύστημα φωνητικού ελέγχου. Κέρδισε αρκετούς βαθμούς με την μεγάλη οθόνη του Uconnect και το πόσο προσαρμόσιμη είναι στον χρήστη, ενώ άρεσε ιδιαίτερα ότι οι πίσω επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν μόνοι τους την θερμοκρασία στο σύστημα κλιματισμού.

ford kuga

Στο Ford Escape (ή αλλιώς το δικό μας Kuga) εκτιμήθηκαν όλα τα συστήματα που προσφέρει παρά την σχετικά χαμηλή τιμή του (για την Αμερική). Διαθέτει μια 8 ιντσών οθόνη αφής, προσαρμοζόμενο cruise control, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και προσφέρει σύνδεση με Android Auto αλλά και Apple CarPlay.

2017 All-New GMC Acadia Denali Interior

Το GMC Acadia επαινέθηκε για την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με το κινητό, το Wi-Fi hotspot, την διαισθητική οθόνη αφής και για το ραντάρ που βασίζεται στο adaprtive cruise control. Επιπλέον εκτιμήθηκε ο φωνητικός έλεγχος μαζί με τα κουμπιά και τους διακόπτες που βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα για γρήγορη πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται να αποσπάται η προσοχή του οδηγού πίσω από το τιμόνι.

2017-Honda-Ridgeline-18

Στο Honda Ridgeline (το μοναδικό pick-up στην λίστα) εκτιμήθηκε το έξυπνο adaptive cruise control όπως και το σύστημα διατήρησης λωρίδας και το γεγονός ότι δίνεται στον οδηγό η δυνατότητα να ρυθμιστεί η ευαισθησία του συστήματος.

Hyundai Elantra1

Στο Elantra εντυπωσιάστηκαν με το πόση τεχνολογία έχει προικίσει η Hyundai ένα τόσο προσιτό μοντέλο. Διαθέτει στάνταρ σύστημα ACC μαζί με αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, σύνδεση με Apple CarPlay αλλά και Android Auto, προβολείς HID με Dynamic Bending Light και σύστημα Crari-Fi για να κάνει τα αποσυμπιεσμένα αρχεία μουσικής να ακούγονται καλύτερα.

Infiniti Q50

Το Infiniti Q50 δοκιμάστηκε το MY2016 προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα συστημάτων ασφαλείας όπως το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, το rear-cross traffic alert και το around view monitor. Οι δύο οθόνες αφής είναι εύκολες στο χειρισμό τους, με το σύστημα τηλεματικής InTouch προσφέρει μεγάλο αριθμό λειτουργιών, που συμπεριλαμβάνει την κυκλοφορία και τα δελτία καιρού σε πραγματικό χρόνο.

Lexus RX

Το Lexus RX διαθέτει μεγάλο έγχρωμο Head-Up-Display και μια πολύ εύκολη σύνδεση κινητού με το infotainment. Οι δοκιμαστές χαρακτήρισαν ως “Άριστο” το radar cruise control, καθώς επίσης και το σύστημα διατήρησης αλλαγής λωρίδας που κάνει την δουλειά του όπως ακριβώς διαφημίζεται.

2017-Mercedes-E-Class-8

Τέλος η Mercedes E-Class διαθέτει όλη την τεχνολογία που μπορείς να φανταστείς. Δύο προσαρμοζόμενες 12,3 ιντσών οθόνες αφής, κουμπιά αφής στο τιμόνι καθώς και σύστημα επικοινωνίας car-to-x που επιτρέπει να “μιλήσει¨ η E-Class με άλλα αυτοκίνητα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις στο link της πηγής.