Spy Video: H νέα Toyota Supra στο κέντρο εξέλιξης της BMW στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

710263

Ο κόσμος της αυτοκίνησης περιμένει με ανυπομονησία την παρουσίαση του αντικαταστάτη του Toyota Supra, με τις δοκιμές εξέλιξης του να έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ένα πρωτότυπο της Supra (MKV) πιάστηκε στο κέντρο εξέλιξης της BMW M Test στο Nurburgring, σε ένα διάλειμμα από τις δοκιμές.

Ακόμα δεν έχει ακόμα κατοχυρωθεί η τελική ονομασία, αλλά στελέχη της ιαπωνικής εταιρίας είναι υπέρ της αναβίωσης του ιστορικού ονόματος. Όπως ξέρουμε, το σπορ αυτοκίνητο που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την BMW, με την συνεργασία του Ιαπωνικού κολοσσού με την γερμανική πολυτελή φίρμα να πηγαίνει πολύ καλά και ότι πραγματοποιούνται εκτεταμένες δοκιμές ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στο Fuji ή στο Nurburgring.

Τα μοντέλα της BMW και της Toyota, παρ’ ότι έχουν κοινές ρίζες, θα αποτελούν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος, με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα. Ο επικεφαλής μηχανικός της Τοyota, Tetsuya Tada θα διατηρήσουν τη ταυτότητά τους, κάτι που συμπεραίνεται ότι θα μοιράζονται κι άλλα πράγματα εκτός από τη πλατφόρμα και την γραμμή παραγωγής.

Το γερμανικό όχημα θα κατατάσσεται σε μια πιο πολυτελή κατηγορία με στοιχεία grand-tourer, ενώ η ιαπωνική πρόταση θα αποτελεί μια πιο σπορ κατασκευή που θα χαρακτηριστεί ως η ναυαρχίδα επιδόσεων της εταιρίας. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο, ασχέτως του ονόματος που θα χρησιμοποιηθεί, θα βρίσκεται πάνω από το GT-86 και θα αποτελεί τον συνεχιστή του Supra. Η Z5 της BMW απ’ την άλλη, θα αντικαταστήσει την Z4 που αρχίζει και δείχνει τα χρόνια της.

Η κυκλοφορία της BMW αναμένεται μέσα στο 2017, ενώ λίγο αργότερα και μέσα στο 2018, αναμένεται να κυκλοφορήσει και το νέο Supra. To 2018 θα έχουν περάσει 16 χρόνια από τη χρονιά που βγήκε από το εργοστάσιο το τελευταίο Supra.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...