Massa: Χειρότερος ο δικός μου πόνος το 2008 από αυτόν του Hamilton

Σχετικά άρθρα

felipe-massa

Όταν αγωνίζεται για το πρωτάθλημα, δε χρειάζεσαι μόνο το ταχύτερο μονοθέσιο, αλλά το καλύτερο· συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι και αξιόπιστο, διότι διαφορετικά ο τίτλος μπορεί να κάνει φτερά, με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι ο Kimi Raikkonen, όταν το 2005 η MP4-20 ήταν ό,τι ταχύτερο στο grid, αλλά η αξιοπιστία του μονοθεσίου ήταν απαράδεκτη.

Η W07 δεν είναι το πιο αξιόπιστο μονοθέσιο φέτος, με τον Lewis Hamilton να έχει αντιμετωπίσει τις περισσότερες αστοχίες. Η τελευταία σημειώθηκε στο Μαλαισιανό Grand Prix, όταν στον 41ο γύρο, ο κινητήρας παρέδωσε πνεύμα, με αποτέλεσμα η διαφορά του από τον Nico Rosberg να αυξηθεί στους 23 βαθμούς.

Ο Felipe Massa αναφέρεται στο γεγονός, εξηγώντας πως, όσο δύσκολο κι αν είναι, ένας οδηγός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος γι’ αυτές τις καταστάσεις, ενώ τα δικά του προβλήματα αξιοπιστίας, πίσω στο 2008, ήταν χειρότερα, σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο.

Μου θύμισε ό,τι συνέβη σ’ εμένα στη Βουδαπέστη το 2008, όταν ήμουν πρωτοπόρος στο Ουγγρικό Grand Prix και, μερικούς γύρους πριν από το τέλος, ο κινητήρας μου έσπασε στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από έναν οδηγό. Δεν είναι μόνο η απογοήτευση από το γεγονός ότι έχασες τον αγώνα, αλλά κι επειδή έχασες βαθμούς και για το πρωτάθλημα.

Θυμάμαι τη μεγάλη θλίψη που ένιωσα τότε, επειδή ήξερα ότι δεν είχα κάνει τίποτα λάθος. Αλλά, τα μηχανικά προβλήματα είναι μέρος του αθλήματος. Δυστυχώς, θα πρέπει να συνυπολογίζεις αυτά τα προβλήματα, και είναι πιο εύκολο να το δεχτεί από αυτό που έπαθα εγώ το 2008 στη Σιγκαπούρη.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...