Μια μικροσκοπική Vespa 400 με μόλις 8.000 χλμ πωλείται στο eBay

Σχετικά άρθρα

1959-vespa-400-microcar-ebay-14

Ξέρεις από Vespa;;; Φώναζε εναγωνίως ο δημοφιλής ηθοποιός Θανάσης Βέγγος και έχει μείνει σαν ατάκα μέχρι και σήμερα, αλλά γενικά όταν ακούμε το όνομα Vespa το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το δημοφιλές scouter της Piaggio. Αυτό που δεν ξέρουν αρκετοί είναι η τετράτροχη Vespa. Η Vespa 400, όπως ονομάστηκε, είναι ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τη Piaggio αλλά κατασκευάστηκε στο Fourchambault της Γαλλίας από την ACMA. Η παραγωγή του λιλιπούτειου αυτοκινήτου ξεκίνησε το 1957 και σταμάτησε το 1961 καθώς δεν άντεξε τον ανταγωνισμό των λίγο μεγαλύτερων Fiat 500, Morris Mini και 2CV.

Αν και η παραγωγή του δεν κράτησε πολύ, με μόλις πάνω από 20.000 αυτοκίνητα να βγαίνουν από το εργοστάσιο, η Vespa 400 κατάφερε να κάνει αρκετούς θαυμαστές. Αν είσαι και εσύ ένας από τους νοσταλγούς της ή απλά σου αρέσει και θέλεις να την εντάξεις στη συλλογή σου τότε είναι η μέρα σου καθώς στο eBay πωλείται μια Vespa 400 με μόλις 8.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.

1959-vespa-400-microcar-ebay-8

Η συγκεκριμένη Vespa είναι μοντέλο του 1959 και βρέθηκε κάπου στη Γαλλία και έπειτα εισήχθη στην Αμερική. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με το French Blue χρώμα της να έχει ελάχιστες φθορές από τα χρόνια. Το λευκό σαλόνι της επίσης είναι σε πολύ καλή κατάσταση και γενικά ότι έχει πάνω το αυτοκίνητο είναι γνήσιο.

1959-vespa-400-microcar-ebay-12

Για την ιστορία η τετράτροχη Vespa φοράει έναν δίχρονο δικύλινδρο κινητήρα 393 κ.εκ. που αποδίδει 14 άλογα και η κατανάλωση του είναι περίπου 5,5 λίτρα/100 χλμ. Η μέγιστη ταχύτητα του αγγίζει τα 85 χλμ/ώρα και από στάση μέχρι τα 64 χλμ/ώρα χρειάζεται 23 δευτερόλεπτα.

Η διαδικασία πώλησης του στο eBay είναι πλειοδοτική, με την τιμή αυτή την ώρα να είναι στις 11.128 ευρώ. Πάντως αν βιάζεσαι και θέλεις να το αγοράσεις, με μόλις 36.427 ευρώ, που είναι η τιμή buy it now,γίνεται δικό σου άμεσα.

ΠηγήeBay

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...