Η Honda θέλει 1 εκατ. “πράσινα” αυτοκίνητα έως το 2030

Σχετικά άρθρα

2016 Honda Clarity fcv fuel cell (4)

Και η Honda έχει μπει στην “φιλική προς το περιβάλλον εποχή” και σύμφωνα με τον CEO της, Takahiro Hachigo, η ιαπωνική εταιρία έχει βάλει ως στόχο να έχει πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο “πράσινα” αυτοκίνητα μέχρι το 2030.

Το πλάνο μπορεί να είναι αρκετά φιλόδοξο, αλλά οι Ιάπωνες δείχνουν να το πιστεύουν και δηλώνουν πεπεισμένοι να το πετύχουν. Συγκριτικά, αξίζει να αναφερθεί πως η Honda από τις αρχές του έτους έως και τον Ιούνιο του 2016 έχει πουλήσει μόλις 2.329 υβριδικά αυτοκίνητα στις Η.Π.Α.

Η Honda προσφέρει στην αγορά το Accord Hybrid, το υβριδικό NSX, ενώ μέσα στο έτος θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις και του Clarity FCV. Μέσα στο 2017 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις ενός plug-in υβριδικού σεντάν, ενώ πριν το 2020 αναμένουμε τις υβριδικές εκδόσεις των Civic και CR-V. Απώτερος στόχος της εταιρίας είναι τα 2/3 των ετήσιων πωλήσεων της από το 2030 και μετά, να αποτελούνται από υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...