Απολογητικό γράμμα του Vettel προς τη FIA

Σχετικά άρθρα

GP USA F1/2016

Ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα στην ιστορία της Formula 1 σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, στο Μεξικανικό Grand Prix. Υπεύθυνος ο Max Verstappen, ο οποίος βγήκε εκτός στην πρώτη στροφή και στη συνέχεια δεν έδωσε την τρίτη θέση στον Sebastian Vettel. Ο Γερμανός έγινε έξαλλος, περιμένοντας την εντολή του Charlie Whiting προς τον Ολλανδό, κάτι που ποτέ δεν έγινε, καθώς οι αγωνοδίκες έδωσαν αμέσως μετά το τέλος ποινή 5 δευτερολέπτων στον 19χρονο.

Ο Vettel… στόλισε κατάλληλα τον Whiting, κάτι το οποίο μετάνιωσε στη συνέχεια, όπως αποκάλυψε ο Maurizio Arrivabene. Εκτός από αυτό, όμως, ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έστειλε απολογητικό γράμμα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και προσωπικά στον Whiting, ζητώντας προφανώς συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και τα λόγια του προς τον Whiting.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, η FIA έχει ήδη ξεκινήσει να ερευνά το θέμα. Το γράμμα του Vettel ίσως είναι αρκετό για να γλιτώσει τον οδηγό της Scuderia από μπελάδες, όμως, αν οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδία θελήσουν να προχωρήσουν το θέμα, τότε είναι πιθανό να επιβάλλουν ποινές για παραβίαση των αθλητικών κανονισμών 12.1.1.c και 12.1.1.f.

Ο κανονισμός 12.1.1.c αναφέρει ότι τιμωρείται:

Κάθε δόλια συμπεριφορά ή κάθε πράξη επιζήμια για τα συμφέροντα του διαγωνισμού ή τα συμφέροντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού γενικότερα.

Και οι κανονισμός 12.1.1.f αναφέρει ότι τιμωρούνται:

Οποιεσδήποτε λέξεις, πράξεις ή γραπτά που έχουν προκαλέσει ηθική βλάβη ή ζημιά στη FIA, τα όργανά της, τα μέλη της ή τα διευθυντικά της στελέχη.

Στο θέμα αναμένεται να υπάρξει συνέχεια, ως προς την ενέργεια ή μη της FIA.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...