GP Μεξικού 2016: Ακούραστα ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Αγώνας” ]

GP MESSICO F1/2016

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ο Lewis Hamilton έφτασε εύκολα στη νίκη. Ο Βρετανός δεν απειλήθηκε για μία ακόμα φορά από κανέναν, παίρνοντας δίχως πίεση την 8η φετινή και την 51η νίκη της καριέρας του. Ο Nico Rosberg ολοκλήρωσε το «1-2» για τη Mercedes, έτσι η μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά είναι πλέον 19 βαθμοί.

Το βάθρο συμπληρώνει ο Sebastian Vettel, μπροστά από τους Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas, Felipe Massa και τον Sergio Perez που συμπληρώνει τη δεκάδα. Ο Verstappen είδε τρίτος την καρώ σημαία, όμως, επειδή βγήκε εκτός πίστας στη μάχη με τον Vettel, πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων, έτσι ο Vettel ήταν αυτός που τελικά ανέβηκε στο βάθρο. Ας δούμε πώς εξελίχθηκαν οι 71 γύροι του αγώνα:

Ο καιρός ήταν και σήμερα ηλιόλουστος και οι θερμοκρασίες στους 19°C στον αέρα και τους 49°C στο οδόστρωμα. Οι 10 πρώτοι οδηγοί στο grid ήταν: Hamilton, Rosberg, Verstappen, Ricciardo, Hulkenberg, Raikkonen, Vettel, Bottas, Massa και ο Sainz. Οι δύο Mercedes και οι δύο Ferrari είχαν τη μαλακή γόμα, εν αντιθέσει με τις Red Bull και τον Hulkenberg που φορούσαν την πολύ μαλακή.

p-20161030-00

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Hamilton έφυγε αρκετά καλά για να διατηρηθεί μπροστά, αλλά μπλόκαρε στην πρώτη στροφή, βγαίνοντας εκτός, ωστόσο κατάφερε να συνεχίσει και να παραμείνει μπροστά. Πίσω του, ο Rosberg άντεξε στις πιέσεις του Verstappen, ενώ είχαμε αμέσως Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας, λόγω ατυχήματος του Wehrlein.

Οι Ricciardo, Palmer κι Ericsson μπήκαν στα pits, με τους 10 πρώτους οδηγούς να είναι: Hamilton, Rosberg, Verstappen, Hulkenberg, Raikkonen, Massa, Vettel, Bottas, Perez και ο Sainz. Ο Vettel ανέφερε πως είχε κλατάρισμα, αλλά συνέχιζε χωρίς να μπει στα pits για αλλαγή.

p-2016

Οι αγωνοδίκες εξέταζαν και τη μάχη των Rosberg και Verstappen στη δεύτερη στροφή μετά την εκκίνηση. Ο Γερμανός αναγκάστηκε να βγει εκτός για να μη χτυπήσει με τον Ολλανδό, αλλά συνέχισε και πέρασε μπροστά, έτσι ήταν πιθανό να δώσει πίσω τη θέση του, καθώς ίσως είχε περάσει παράνομα τον οδηγό της Red Bull.

Ο αγώνας ξεκίνησε ξανά στον 4ο γύρο, αλλά κανένας για αρχή δεν έχασε τη θέση του. Ο Vettel δεχόταν πίεση από τον Bottas, ο οποίος πιεζόταν με τη σειρά του από τον Perez. Ο Button ήταν υπό πίεση, έτσι δέχθηκε το προσπέρασμα από τον Magnussen, πέφτοντας στην 13η θέση, έχοντας πίσω του τον αρκετά επιθετικό Gutierrez, που αναζητούσε ένα καλό αποτέλεσμα στην πατρίδα του.

F1 - MEXICO GRAND PRIX 2016

Μπροστά, ο Hamilton έγραφε το ένα ταχύτερο πέρασμα μετά το άλλο και ήταν με διαφορά ο ταχύτερος οδηγός. Ο Rosberg ήταν 2 δευτερόλεπτα πίσω του, με τον Γερμανό να έχει τον νου του στον Verstappen, καθώς ο μικρός άνοιγε την πίσω πτέρυγα, αφού βρισκόταν εντός του δευτερολέπτου, έχοντας την πολύ μαλακή γόμα.

Στον 8ο γύρο, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο περιστατικό των Rosberg και Verstappen. Ο Vettel είχε φτάσει τον Massa και τον πίεζε για να πάρει την 7η θέση, αλλά ο Βραζιλιάνος έκλεινε καλά τις γραμμές του. Ο Ricciardo φορούσε τη μέση γόμα και προσπέρασε τον Button, ανεβαίνοντας έτσι στην 13η θέση, με τον Magnussen να γίνεται γρήγορα το επόμενο θύμα του Αυστραλού.

p-20161031

Στον 11ο γύρο, η διαφορά του Verstappen από τον Rosberg είχε ανοίξει στα 2,1 δευτερόλεπτα, μιας και τα ελαστικά του μικρού είχαν αρχίσει να τελειώνουν. Τα μαλακά ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση, με τον Hamilton να είναι 4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον team-mate του και μάλιστα να ανοίγει τη διαφορά με περίπου 4 δέκατα στον γύρο.

Ήταν η ώρα για τον Verstappen, ο οποίος έβγαλε τα πολύ μαλακά κι έβαλε τη μέση γόμα, σε 2,1 δευτερόλεπτα, πέφτοντας έτσι στην 11η θέση, πίσω από τον Alonso. Ο Vettel συνέχιζε να μην μπορεί να προσπεράσει τον Massa, κάνοντας παράπονα για τις αμυντικές κινήσεις του Βραζιλιάνου, λέγοντας: «Είναι ηλίθιος! Χάνει χρόνο όταν μάχεται τόσο σκληρά!»

GP MESSICO F1/2016

Μετά από αυτό, οι Massa και Hulkenberg μπήκαν για αλλαγή, βάζοντας και οι δύο τη μέση γόμα. 5 δευτερόλεπτα ποινής για τον Sainz, καθώς έβγαλε εκτός πίστας τον Alonso. Η αλλαγή για τον Ισπανό ήρθε στον 17ο γύρο, για να αντικαταστήσει τη μαλακή γόμα με τη μέση, σε 2,7 δευτερόλεπτα. Ο Ferni βγήκε στην 16η θέση, ενώ είχε έρθει η σειρά των Mercedes.

Ο Hamilton μπήκε πρώτος, επιλέγοντας και αυτός τη μέση γόμα. Η αλλαγή ολοκληρώθηκε σε 2,1 δευτερόλεπτα, επιστρέφοντας στην πίστα τέταρτος, πίσω από τον Vettel, στην τέταρτη θέση. Αλλαγή και για τον Button. Μέση γόμα και 17η θέση για τον Πρωταθλητή του 2009, όσο οι κάμερες έδειχναν το graining στα ελαστικά του Rosberg.

wsla4860

Ενδιαφέρουσα μάχη μεταξύ των Perez και Bottas για την πέμπτη θέση. Ο Μεξικανός πίεζε τον Φινλανδό, ο οποίος μπήκε στον επόμενο γύρο. Ο Hamilton έγραφε τον ταχύτερο γύρο με 1:22.9 και πλησίαζε γρήγορα τον Vettel, που ήταν 2 δευτερόλεπτα μπροστά του. Ο Rosberg μπήκε μαζί με τον Raikkonen στον 20ο γύρο, και οι δύο για τη μέση γόμα. 2,2 δευτερόλεπτα ο χρόνος για τον πρώτο και 2,5 για τον δεύτερο.

Ο Rosberg βγήκε μπροστά από τις δύο Red Bull, στην τρίτη θέση και ο Raikkonen πίσω τους, στην έκτη θέση. Ο Verstappen ήταν πιο γρήγορος από τον Ricciardo και τον είχε φτάσει, λέγοντας στην ομάδα του πως δεν ήξερε τι να κάνει, περιμένοντας ουσιαστικά την απόφαση της ομάδας για team orders ή αν είχαν μια ελεύθερη μάχη. Η Red Bull απάντησε αμέσως και ο Ricciardo έκανε στην άκρη για να πάρει ο Verstappen στην τέταρτη θέση.

p-201610

Εν τω μεταξύ, ο Vettel παρέμενε χωρίς αλλαγή ελαστικών, αλλά ο ρυθμός του ήταν πολύ καλός, δείχνοντας πως η μέση γόμα δεν έδινε πλεονέκτημα στους οδηγούς. Ο Bottas ήταν πιο γρήγορος από τον Massa και τον προσπέρασε για να πάρει την 8η θέση. Ο Perez προσπάθησε να κάνει το ίδιο στο τέλος της ευθείας, αλλά άργησε να φρενάρει, έτσι βγήκε προσωρινά εκτός και παρέμεινε στην 9η θέση.

Ο Verstappen ήταν αρκετά γρήγορος και πλησίαζε τον Rosberg, κάτι που ανάγκασε τον Rosberg να ανεβάσει τον ρυθμό του. Όλοι οι οδηγοί ήταν με τη μέση γόμα, εκτός από τον Vettel που συνέχιζε να φορά τη μαλακή με την οποία φυσικά ξεκίνησε τον αγώνα. Η διαφορά των Verstappen και Rosberg ήταν 3 δευτερόλεπτα, όμως ο Ολλανδός ήταν ελαφρώς πιο γρήγορος.

GP MESSICO F1/2016

Ο Vettel έλαβε εντολή για να μπει μέσα, αλλά έμεινε στην πίστα, καθώς ο ρυθμός συνέχιζε να είναι πανομοιότυπος με αυτόν των δύο Mercedes, αν και οι Verstappen, Ricciardo και Raikkonen ήταν πιο γρήγοροι. Τελικά η αλλαγή για τον Γερμανό ήρθε στον 32ο γύρο. Αυτή κράτησε 2,6 δευτερόλεπτα και φυσικά μπήκε η μέση γόμα. Ο Vettel βγήκε στην 6η θέση, πίσω από τον Raikkonen.

Ο Hamilton πέρασε ξανά στην πρωτοπορία, με τη διαφορά του από τον Rosberg να είναι 5 δευτερόλεπτα, και τον Verstappen να είναι άλλο 1,5 δευτερόλεπτο πίσω. Ο Raikkonen έκανε παράπονα για κακή πρόσφυση από τη μέση γόμα, τη στιγμή που οι οδηγοί ανέβασαν τον ρυθμό τους, με τον Rosberg να είναι εκείνη τη στιγμή ο ταχύτερος οδηγός, αλλά οι διαφορές στην ταχύτητα δεν ήταν μεγάλη.

GP MESSICO F1/2016

Ο Perez είχε κολλήσει πίσω από τον Massa, αναγκάζοντας τον Βραζιλιάνο να κάνει λάθος στα φρένα για την πρώτη στροφή, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Μεξικανό. Είχαν μαζευτεί σύννεφα πάνω από την πίστα, αλλά δεν ήταν απειλητικά για βροχή, ωστόσο η θερμοκρασία οδοστρώματος έπεσε στους 46°C, κάτι που δεν επηρέαζε ιδιαίτερα τα ελαστικά.

Στον 40ο γύρο, η 10άδα ήταν: Hamilton, (4,2)Rosberg, (1,2)Verstappen, (4,6)Ricciardo, (5,0)Raikkonen, (1,9)Vettel, (10,0)Hulkenberg, (13,0)Bottas, (8,2)Massa και (0,4)Perez. Ο Perez δοκίμασε για μία ακόμα φορά, ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Massa. Ήταν η μοναδική μάχη στην πρώτη 10άδα, καθώς ο Verstappen δεν ήταν αρκετά κοντά ώστε να απειλήσει τον Rosberg.

2016 Mexican Grand Prix, Sunday

Ο Rosberg σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με 1:22.7, αλλά ο Hamilton απάντησε με 1:22.8, έχοντας μπροστά του οδηγούς για να δώσει γύρο. Ο Raikkonen έμπαινε για δεύτερη φορά μέσα, στον 45ο γύρο, βάζοντας τη μέση γόμα σε 3,0 δευτερόλεπτα. Ο «Iceman» επέστρεψε στην 7η θέση, πίσω από τον Hulkenberg, την ώρα που και ο Alonso έμπαινε για τα μαλακά.

Ο Raikkonen έγινε αμέσως ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα, με επίδοση στο 1:22.5. Ο Rosberg συναντούσε αργότερους συνδυασμούς, έτσι ο Verstappen έβρισκε την ευκαιρία για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο. Ο Ολλανδός άνοιγε την πίσω πτέρυγα, κερδίζοντας 13 χλμ/ώρα τελικής, ενώ βούτηξε στην στροφή 5. Άργησε, όμως, να φρενάρει, έτσι έχασε χρόνο και ήταν ξανά πίσω από τον Rosberg.

Fernando Alonso

Ο Ricciardo μπήκε ξανά στον 50ο γύρο, βάζοντας τη μαλακή γόμα σε 2,6 δευτερόλεπτα. Ο οδηγός της Red Bull βγήκε στην έκτη θέση, αλλά γρήγορα πέρασε τον Hulkenberg και ανέβηκε πέμπτος, ενώ στη συνέχεια έγραψε τον ταχύτερο γύρο, με χρόνο στο 1:22.2, για να κατεβάσει στο 1:21.1 στον επόμενο γύρο! Ο Vettel ήταν στα 15 δευτερόλεπτα μπροστά του.

Στον 56ο γύρο, οι αγωνοδίκες ανακοίνωναν ποινή 3 δευτερολέπτων στον Kvyat, επειδή βγήκε εκτός πίστα και κέρδισε πλεονέκτημα. Ο Ρώσος ήταν στην 17η θέση, συνεπώς η ποινή δεν του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σ’ έναν τόσο κακό αγώνα για την Toro Rosso. Ο Vettel έκανε για μία ακόμα φορά παράπονα, ξανά για τους αργότερους οδηγούς που δεν έκαναν στην άκρη.

GP MESSICO F1/2016

Η διαφορά των Rosberg και Verstappen είχε ανοίξει στα 3 δευτερόλεπτα, όσο ο Hamilton ήταν 7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον team-mate του, έχοντας μέχρι στιγμής έναν άνετο αγώνα. Ο Raikkonen ήταν λίγο ταχύτερος από τον Hulkenberg και πίεζε για να μπει στο δευτερόλεπτο του Γερμανού και να του πάρει την έκτη θέση.

Είχαμε φτάσει στον 60ο γύρο και ο Button προσπέρασε επιτέλους τον Palmer για να ανέβει στην 12η θέση. Ο Vettel, βλέποντας τον Ricciardo να πλησιάζει με ρυθμό 1 δευτερόλεπτο στον γύρο και τη διαφορά να έχει πέσει στα 10 δευτερόλεπτα, ανέβασε τον ρυθμό του, κάτι που σήμαινε πως μείωνε τη διαφορά του από τον Verstappen, η οποία ήταν στα 2,5 δευτερόλεπτα.

Motor Racing - Formula One World Championship - Mexican Grand Prix - Race Day - Mexico City, Mexico

Ο Alonso πίεζε τον Palmer, προσπαθώντας να κάνει ό,τι και ο team-mate του, όμως ο οδηγός της Renault έπαιζε αρκετά καλή άμυνα. Μπροστά, ο Raikkonen πέρασε τον Hulkenberg, ο οποίος έκανε τετ-α-κε, χωρίς να τραυματίσει το μονοθέσιό του.

Ο Verstappen βγήκε εκτός μπλοκάροντας τον εμπρός αριστερά τροχό και φυσικά ο Vettel ζητούσε με «γαλλικά» την τρίτη θέση από τον Ολλανδό, αλλά αυτός δεν την έδινε. Ο Ricciardo βρήκε την ευκαιρία και επιτέθηκε στον Vettel, τα δύο μονοθέσια ακούμπησαν, αλλά ο Γερμανός έμεινε μπροστά από τον Αυστραλό, χωρίς να έχουμε δράματα.

https://www.youtube.com/watch?v=AT27TXqppgM

Είχαμε μπει στον τελευταίο γύρο και τα πάντα είχαν τελειώσει, τουλάχιστον εντός πίστας, αφού οι αγωνοδίκες θα ερευνήσουν το περιστατικό των Vettel και Verstappen, κρίνοντας αν πρέπει να τιμωρηθεί ο οδηγός της Red Bull. Ο Hamilton είδε την καρώ σημαία, με τους Rosberg και Vettel να συμπληρώνουν το βάθρο, αφού οι αγωνοδίκες έδωσαν ποινή 5 δευτερολέπτων στον Verstappen, ο οποίος έπεσε στην πέμπτη θέση.

GP MESSICO F1/2016

Επόμενος αγώνας στις 11-13 Νοεμβρίου, στο Interlagos της Βραζιλίας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Αποτελέσματα” ]

Θέση Οδηγός Ομάδα Γύρος Χρόνος Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 71 1:40:31.402 25
2 Nico Rosberg Mercedes 71 +8.354s 18
3 Daniel Ricciardo Red Bull 71 +20.858s 15
4 Max Verstappen Red Bull 71 +21.323s 12
5 Sebastian Vettel Ferrari 71 +27.313s 10
6 Kimi Raikkonen Ferrari 71 +49.376s 8
7 Nico Hulkenberg Force India 71 +58.891s 6
8 Valtteri Bottas Williams 71 +65.612s 4
9 Felipe Massa Williams 71 +76.206s 2
10 Sergio Perez Force India 71 +76.798s 1
11 Marcus Ericsson Sauber 70 +1 γύρος 0
12 Jenson Button McLaren 70 +1 γύρος 0
13 Fernando Alonso McLaren 70 +1 γύρος 0
14 Jolyon Palmer Renault 70 +1 γύρος 0
15 Felipe Nasr Sauber 70 +1 γύρος 0
16 Carlos Sainz Toro Rosso 70 +1 γύρος 0
17 Kevin Magnussen Renault 70 +1 γύρος 0
18 Daniil Kvyat Toro Rosso 70 +1 γύρος 0
19 Esteban Gutierrez Haas 70 +1 γύρος 0
20 Romain Grosjean Haas 70 +1 γύρος 0
21 Esteban Ocon Manor 69 +2 γύροι 0
Pascal Wehrlein Manor 0 Εγκατέλειψε 0

[/nextpage]

[nextpage title=”Βαθμολογίες” ]

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Βαθμολογία Οδηγών[/tabtext] [tabtext]Βαθμολογία Κατασκευαστών[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Nico Rosberg Mercedes 349
2 Lewis Hamilton Mercedes 330
3 Daniel Ricciardo Red Bull 242
4 Sebastian Vettel Ferrari 187
5 Kimi Raikkonen Ferrari 178
6 Max Verstappen Red Bull 177
7 Sergio Perez Force India 85
8 Valtteri Bottas Williams 85
9 Nico Hulkenberg Force India 60
10 Fernando Alonso McLaren 52
11 Felipe Massa Williams 51
12 Carlos Sainz Toro Rosso 38
13 Romain Grosjean Haas 29
14 Daniil Kvyat Toro Rosso 25
15 Jenson Button McLaren 21
16 Kevin Magnussen Renault 7
17 Jolyon Palmer Renault 1
18 Pascal Wehrlein Manor 1
19 Stoffel Vandoorne McLaren 1
20 Esteban Gutierrez Haas 0
21 Marcus Ericsson Sauber 0
22 Felipe Nasr Sauber 0
23 Rio Haryanto Manor 0
24 Esteban Ocon Manor 0

[/tab] [tab]

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 679
2 Red Bull 427
3 Ferrari 365
4 Force India 145
5 Williams 136
6 McLaren 74
7 Toro Rosso 55
8 Haas 29
9 Renault 8
10 Manor 1
11 Sauber 0

[/tab] [/tabcontent] [/tabs]

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr