Ekström: Ανοιχτοί λογαριασμοί με την Audi και το DTM

Σχετικά άρθρα

Motorsports: DTM race Budapest 2016, #5 Mattias Ekstroem (SWE, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS 5 DTM),

Σίγουρα, το 2017 θα φέρει ανακατατάξεις σε ομάδες και οδηγούς. Ήδη γνωρίζουμε ότι οι συμμετέχοντες οδηγοί μειώθηκαν από τους 24 σε 18, οι εταιρείες πραγματοποίησαν τεστ δοκιμών στο Oschersleben για τα νέα στοιχεία που θα φέρουν οι M4 DTM, C63 AMG και RS 5 DTM, και το μεταγραφικό “μπαμ” του Mortara από την Αudi στη Mercedes είναι γεγονός.

Τι γίνεται όμως με τον εμβληματικό, πλέον, οδηγό της Audi και δις πρωταθλητή του DTM (2004, 2007), Mattias Ekström; Οι “γερόλυκοι” ομόλογοι του σε BMW και Audi, Tomczyk και Scheider αντίστοιχα έριξαν τίτλους τέλους στην καριέρα τους στο DTM και ο Ekström είναι ο παλαιότερος στο grid, έχοντας αγωνιστεί από το 2001 μέχρι και την τρέχουσα σεζόν. Ο Σουηδός απουσίαζε από τον τελευταίο γύρο πρωταθλήματος στο Hockenheim για να επικεντρωθεί στο Rallycross και ο στόχος επετεύχθη, αφού κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει προσηλωμένος πάντα στο DTM και έχει αφήσει ‘ανοιχτούς λογαριασμούς” στο πρωτάθλημα, αλλά και με την Audi, ελπίζοντας η εταιρεία από το Ingolstadt να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του λήγει φέτος.

Έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με το DTM. Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθώ σκληρά να ξανακατακτήσω το πρωτάθλημα. Τα αυτοκίνητα του 2017 θα είναι διαφορετικά, όπως και οι κανονισμοί, και σίγουρα θα δοκίμαζα ακόμα μια φορά για την επίτευξη του στόχου.

Αλλά, όπως συμβαίνει με το τανγκό, χρειάζεται δύο για την περίσταση. Περιμένω να δω τι πλάνα έχουν τα αφεντικά μου στην Audi, αν θέλω εγώ, είναι το ένα κομμάτι, αλλά χρειάζεται να με θέλουν και αυτοί με τη σειρά τους.

Mortara και Scheider είναι οι 2 από τους οκτώ οδηγούς της Audi που δε θα συνεχίσουν το 2017, άρα είναι πολύ πιθανό οι Jamie Green, Nico Müller, Adrien Tambay, Miguel Molina, Mike Rockenfeller και Mattias Ekström να παραμείνουν και την ερχόμενη χρονιά.

Motorsports: DTM race Nuerburgring, Saison 2016, - 7. Event Nuerburgring, GER, #5 Mattias Ekstroem (SWE, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS5 DTM)

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην τον συμπεριλάβει η Audi στα πλάνα της και έτσι να υπογράψει σε μία εκ των BMW και Mercedes, απάντησε:

Δεν το έχω σκεφτεί αυτό. Το να αλλάξω ομάδα σε αυτή τη φάση της καριέρας μου και μετά από τόσα χρόνια στην Audi, μόνο και μόνο για να παραμείνω στο DTM, είναι μεγάλο άλμα και μάλλον απίθανο.

Δεν μπορώ να με φανταστώ να οδηγώ για κάποιον άλλον κατασκευαστή, διότι, για να είμαι δίκαιος, δε βρίσκομαι στην αρχή της καριέρας μου ή στο πρώτο μισό της, αλλά (είμαι) στο δεύτερο μισό της. Δεν γνωρίζω μέχρι πόσο ακόμα θα αγωνίζομαι, αλλά σίγουρα θα ήθελα ένα-δύο χρόνια ακόμα αγώνων. Αν θα είναι δύο ή πέντε, δεν το γνωρίζω. Αλλά σίγουρα θα ήθελα να αγωνίζομαι.

Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις με την Αudi που θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου σε αυτήν. Θα ήθελα να παραμείνω πιστός με όλους τους συνεργάτες μου. Παραμένοντας στην Audi και την Red Bull, θα σήμαινε πολλά για μένα.

O 38-χρονος Σουηδός έχει αγωνιστεί σε 177 αγώνες από το 2001, έχοντας κατακτήσει 22 νίκες, 71 podiums και 20 pole positions και βεβαίως, δύο πρωταθλήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...