DTM 2017: O Edoardo Mortara στη Mercedes

Σχετικά άρθρα

Motorsports: DTM race Hockenheim, Saison 2016 - 9. Event Hockenheimring, GER, #48 Edoardo Mortara (ITA, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS5 DTM)

Δεν έχουν προλάβει να περάσουν δύο βδομάδες από την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος και η μεταγραφική “βόμβα” για το 2017 είναι γεγονός. Ο Eduardo Mortara εντάχθηκε στο δυναμικό της Mercedes και θα είναι ένας από τους έξι οδηγούς της εταιρείας από τη Στουτγάρδη, μετά και από την επίσημη επιβεβαίωση της μείωσης του grid από 24 σε 18 αυτοκίνητα.

Ο Μortara έχασε στο νήμα τον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς τερμάτισε τέσσερις μόνο βαθμούς πίσω από τον, πλέον, δις πρωταθλητή Marco Wittmann και ήδη πριν το τέλος του τρέχοντος πρωταθλήματος, οι “σειρήνες” τον ήθελαν να έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Mercedes. Κάτι τελικά που ισχύει, διότι η Mercedes πλησίασε τον Ιταλό πρώην οδηγό της Audi αρκετά πριν τη λήξη της σεζόν και τελικώς υπέγραψε μαζί του. Ας δούμε τι δήλωσε το “αφεντικό” της Mercedes στο DTM, Ulrich Fritz:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Edo θα είναι ένας από τους οδηγούς μας για το 2017. Ο Edoardo και η Mercedes είχαν έρθει σε συμφωνία αρκετό καιρό πριν, αλλά λόγω σεβασμού προς την Audi και τους team mates του, δεν ανακοινώσαμε τη μεταγραφή του Mortara πιο πριν.

Ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα μας. Δεν είναι μόνο έμπειρος οδηγός, αλλά και σπουδαίος χαρακτήρας. Ανυπομονούμε να έχουμε μια πετυχημένη συνεργασία.

Motorsports: DTM race Budapest 2016, #48 Edoardo Mortara (ITA, Audi Sport Team Abt, Audi RS 5 DTM),

Το 2010, ο Ιταλός κατέκτησε τον τίτλο στη F3 Euro Series και highlight της καριέρας του είναι η νίκη στον 24ωρο αγώνα της Daytona το 2013 στην κατηγορία GT. Ακόμη, έχει σημειώσει 2 νίκες το 2009 και το 2010 στο Macau στη Formula 3. Στο DTM, πάντα με την Audi, είδε πρώτος την καρό σημαία τερματισμού οκτώ φορές-τις πέντε φέτος- και ήταν στην πρώτη πεντάδα της τελικής βαθμολογίας τέσσερις φορές. Το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά του στα έξι χρόνια που αγωνίστηκε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού με την Audi.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...