Η Porsche Design παρουσιάζει τη δική της έκδοση του νέου Huawei Mate 9

Σχετικά άρθρα

mate-9-1

Σήμερα ανακοινώθηκε το Mate 9, η νέα ναυαρχίδα της Huawei. Αντί, όμως, για ένα smartphone, έχουμε δύο, καθώς η μεγάλη κινεζική εταιρεία συνεργάστηκε με την Porsche, η οποία παρουσίασε τη δική της έκδοση του κινητού. Κι ενώ μπορεί να νομίζεις ότι η διαφορά είναι μόνο στον σχεδιασμό, τα χαρακτηριστικά των δύο κινητών διαφέρουν σημαντικά.

Το 73,2% περίπου του μπροστινού μέρους καταλαμβάνει μία κυρτή AMOLED οθόνη 5,5 ιντσών, QHD ανάλυσης (δηλαδή 2560×1440 pixels), όταν το «απλό» Mate 9 διαθέτει IPS LCD οθόνη 5,96 ιντσών, FHD ανάλυσης (1920×1080 pixels). Στο κάτω μέρος βλέπουμε αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Και τα δύο φορούν το νέο Kirin 960 SoC της HiSilicon (εταιρεία της Huawei), που περιλαμβάνει 4 Cortex A73 πυρήνες, χρονισμένους στα 2,4GHz και 4 πυρήνες Cortex A53 πυρήνες, χρονισμένους στα 1,8 GHz, για τις πιο «ελαφριές» δουλειές, στα 16nm, με τη GPU να είναι η νέα και πανίσχυρη Mali-G71 MP8 (το MP8 σημαίνει ότι είναι 8πύρηνη) της ARM, χρονισμένη στα 900 MHz.

huawei-mate-9-porsche-design-titel

Όσον αφορά τη μνήμη RAM, τα πράγματα διαφέρουν ξανά. Το μοντέλο της Porsche Design διαθέτει 6GB LPDDR4, όταν το Mate 9 έχει 4GB. Επιπλέον, ο αποθηκευτικός χώρος είναι 256GB, με το απλό Mate 9 να έχει 64GB ή και 128GB, αλλά και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για την αστραπιαία τεχνολογία UFS 2.1. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD, κάτι που δε βλέπουμε στο Porsche Design, αφού τα 256GB είναι μάλλον αρκετά για όλους.

Οι κάμερες παραμένουν ίδιες: στο πίσω μέρος συναντάμε δύο αισθητήρες, με τον έναν να είναι RGB ανάλυσης 12MP και τον δεύτερο να είναι 20MP, ωστόσο είναι μονόχρωμος (άσπρο και μαύρο), ο οποίος βοηθά στην σε καλύτερες φωτογραφίες, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό. Η Leica έχει συμβάλει στη δημιουργία της κάμερας, με τον φακό να έχει διάφραγμα f/2.2 και στις δύο περιπτώσεις. Ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (OIS) παίζει σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση, ενώ υπάρχει και ψηφιακός σταθεροποιητής για ακόμα λιγότερο κούνημα. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα εγγραφής 4K video, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε smartphone της κινεζικής εταιρείας.

mate-9-3

Η προσοχή που έδωσαν οι μηχανικοί της Huawei στην κάμερα φαίνεται και από την τεχνολογία της αυτόματης εστίασης. Υπάρχει 4 σε 1 υβριδικό autofocus, το οποίο συνδυάζει laser, phase detection, depth και contrast detection, κάτι που μεταφράζεται σε εξαιρετικά γρήγορη εστίαση. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα 2x ψηφιακού zoom, στο οποίο συμβάλλουν και οι δύο αισθητήρες, χωρίς να έχουμε οπτικό zoom. Τέλος, υπάρχει dual-led flash. Η μπροστινή κάμερα είναι ανάλυσης 8MP, με τον φακό να είναι f/1.9, ώστε να φτάνει περισσότερο φως στον αισθητήρα όταν χρειάζεται. Μπορεί να καταγράψει video ανάλυσης 1080p.

mate-9-2

Η μπαταρία του κινητού είναι στα 4.000 mAh, όπως και στο Mate 9, με τη φόρτιση να είναι εξαιρετικά γρήγορη. Η Huawei ισχυρίζεται ότι μπορείς να πάρεις 58% σε μόλις 30 λεπτά, πράγμα εντυπωσιακό για μπαταρία τέτοιου μεγέθους, ενώ υπόσχεται ότι ο φορτιστής των 25W μπορεί να σου δώσει μπαταρία μίας ημέρας σε μόλις 20 λεπτά. Η φόρτιση γίνεται μέσω USB Type-C καλωδίου.

mate-9-4

Το κινητό τρέχει φυσικά Android 7.0 Nougat, ενώ οι προγραμματιστές της Huawei έχουν βάλει επάνω το τελευταίο EmotionUI 5.0. Βέβαια, το τίμημα των καλύτερων χαρακτηριστικών είναι υψηλότερο, με την κοστολόγηση να είναι στα €1.395, όταν η τιμή του απλού Mate 9 είναι €699 για την Ευρώπη. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι, η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του Δεκεμβρίου.

ΠηγήHuawei

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

Η ηλεκτρική Porsche Boxster σε δοκιμές

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και ανάπτυξης της νέας γενιάς της Boxster, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025 μαζί με την Cayman....

Αυτή η Porsche 911 Sport Classic πουλήθηκε για 478.000 δολάρια

Πριν σχεδόν δύο χρόνια η Porsche παρουσίασε την 911 (992) Sport Classic, περιορίζοντας την παραγωγή της σε 1.250 μονάδες. Η ειδική έκδοση του θρυλικού...
Autoblog.gr