NextEV: Ηλεκτρικό σεντάν το πρώτο μοντέλο παραγωγής της

Σχετικά άρθρα

nextev-launches-worlds-fastest-ev-8

Η NextEV την Δευτέρα που μας πέρασε παρουσίασε το NIO EP9, το πρώτο της ηλεκτρικό supercar με 1.360 άλογα, με το όχημα να είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό του κόσμου, σημειώνοντας μάλιστα και το αντίστοιχο ρεκόρ στο Nurburgring.

Ωστόσο, το NIO EP9 δεν θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θα περάσει στη παραγωγή. Ο David Hilton, ανώτερος διευθυντής σχεδιασμού της εταιρίας, δήλωσε πως το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που θα περάσει στη παραγωγή θα είναι το ES8 (Electric Sedan 8), ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα δανείζεται ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία από το EP9, όπως το μπροστά μέρος και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Το ES8 θα διαθέτει αλουμινένιο σώμα και σασί και θα προσφέρεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Ο πρόεδρος της NextEV, William Li τονίζει πως το ES8 θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Tesla Model S, αλλά και τα αντίστοιχα μοντέλα που θα βγάλουν στην αγορά οι Audi, BMW, Mercedes και Lexus, έχοντας ωστόσο πιο ανταγωνιστική τιμή. Στόχος της εταιρίας είναι να πουλά 100.000 αυτοκίνητα ετησίως, με το ES8, του οποίου τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έδωσε ο Li, να ξεκινά τις πωλήσεις του στα τέλη του 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα