Alonso: Μεγάλη η φετινή μας βελτίωση

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso.

Την προσπάθειά της για τον δρόμο προς την κορυφή συνεχίζει η McLaren. Η βρετανική ομάδα ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στην 6η θέση, με 76 βαθμούς, όταν πέρυσι κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 27 βαθμούς. Το βασικό που κατάφεραν να βελτιώσουν οι μηχανικοί κυρίως της Honda ήταν η αξιοπιστία, καθώς τα φετινά προβλήματα ήταν πολύ λιγότερα από τα περσινά.

Παράλληλα, η MP4-31 ήταν ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο απ’ ό,τι ο προκάτοχός της, έτσι οι Fernando Alonso και Jenson Button πήραν βαθμούς στους 13 από τους 21 αγώνες, με την καλύτερη συγκομιδή να είναι οι 12 βαθμοί, σε Μονακό και ΗΠΑ. Ο Ισπανός έχει δηλώσει πολύ αισιόδοξος για το power unit της νέας σεζόν και τώρα είναι ικανοποιημένος από τη βελτίωση της φετινής χρονιάς, ελπίζοντας ότι το ξεκίνημα του 2017 θα τους βρει σε πολύ καλύτερη θέση.

Συνολικά, η σεζόν ήταν θετική. Δείξαμε μεγάλη πρόοδο σε σχέση με το 2015, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, και υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε μεγάλο χειμώνα μπροστά μας, και θα προσπαθήσουμε πολύ για να φτάσουμε στην Αυστραλία μ’ ένα πιο ανταγωνιστικό.

Fernando Alonso.

Στο Abu Dhabi, πήρε τον τελευταίο βαθμό της 10άδας, αλλά επισημαίνει πως η MP4-31 δεν είχε τη δυναμική να τα βάλει με την VJM09 και την FW38, όντας έτσι ευχαριστημένος με την προσπάθειά του.

Ο αγώνας ήταν καλός. Ήταν διασκεδαστικός, αλλά και δύσκολος. Δεν μπορούσα να κάνω και πολλά εναντίον στις Force India και Williams, αλλά πάλεψα μέχρι τον τελευταίο γύρο και ήμουν αρκετά κοντά, έτσι είμαι χαρούμενος με τον βαθμό που πήρα, και ικανοποιημένος με το γεγονός ότι σιγουρέψαμε τις θέσεις μας στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

Όσον αφορά την κατάληξη του φετινού πρωταθλήματος, ο 35χρονος θεωρεί πως ήρθε η στιγμή του Nico Rosberg, μιας και ο Lewis Hamilton έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο.

Τελικά, είμαι πολύ χαρούμενος για τον Nico. Είχε μια φανταστική χρονιά και άξιζε να είναι Πρωταθλητής. Ήταν πάντα πιστός στις δυνατότητές του και διαχειρίστηκε τέλεια το πλεονέκτημά του. Αυτός και ο Lewis έκαναν εξαιρετική δουλειά, αλλά είναι η ώρα να κερδίσει ο Nico φέτος, καθώς ο Lewis είχε ήδη τρεις τίτλους.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...