Αν βάλεις στην άκρη την έμφυτη τάση των Κινέζων προς την αντιγραφή, η οποία συχνά δεν είναι είναι επιτυχημένη, εδώ βλέπεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θεωρητικά θέλει να μοιάσει στο αριστούργημα του Horacio Pagani.

Σχεδιαστής του είναι ο Liu Shengqi, ένας 26-χρονος Κινέζος, ονομάζοντας το αυτοκίνητο απλά, “Supercar”. Έχει πάρει έγκριση τύπου για χρήση μόνο μέσα στην πόλη και με χαμηλές ταχύτητες, ενώ πρόσφατα μπήκε κανονικά στην παραγωγή. Η βασική του έκδοση χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 4 ίππων, που του επιτρέπει να πιάσει την αστρονομική ταχύτητα των 40 χλμ/ώρα, ενώ οι μπαταρίες του χαρίζουν αυτονομία 80 χλμ. με μια φόρτιση. Αν αυτή σου φαίνεται λίγη, η εταιρία προσφέρει μια έκδοση με υπερδιπλάσια ιπποδύναμη, 10 ίππων, με την τελική να φτάνει τα 60 χλμ/ώρα, και την αυτονομία τα 100 χλμ…αν πιστέψουμε τα νούμερα που δηλώνουν.

Το σώμα είναι κατασκευασμένο από fiberglass, κρατώντας έτσι το συνολικό του βάρος χαμηλά, και μόλις στα 200 κιλά. Ο Shengqi είχε ένα όνειρο να δημιουργήσει ένα sportscar για τους νέους ανθρώπους, και αφού ξέμεινε από λεφτά, ολοκληρώνοντας το πρωτότυπο του, έπεισε την Shandong Qilu να το βάλει στην παραγωγή, τιμολογώντας το στα 38.000 yuan (€5.000).