Wurz: H F1 πρέπει να κάνει τα μονοθέσια ασφαλέστερα και να τρέχουν 450 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της ένωσης των οδηγών της F1, Alexander Wurz, σε πρόσφατη συνέντευξη του ανέφερε ότι η ολοένα αυξανόμενη ασφάλεια που παρέχουν τα μονοθέσια της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα μπορεί να επιτρέψει αυτά να γίνουν ακόμα ταχύτερα, και να αυξήσει τον ενθουσιασμό των θεατών. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

Αν είμαι οραματιστής για την F1, θα ήθελα να κάνω τα αυτοκίνητα ακόμα πιο ασφαλή, αλλά μετά θα ήθελα να τα κάνω ακόμα πιο γρήγορα. Αλλά μιλάω για πολύ πιο γρήγορα, επειδή μπορούμε να κάνουμε τα μονοθέσια να τρέχουν 450 χλμ/ώρα και να έχουν πολύ περισσότερη κάθετη δύναμη. Μπορούμε στη συνέχεια, όταν τα αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή, να τα βάλουμε στις πιο ακραίες πίστες, στις πίστες πόλης.

Ο Wurz ήθελε από την ερχόμενη χρονιά να μπει η Halo προστασία στο cockpit των μονοθεσίων, αλλά αυτή μετατέθηκε για το 2018. Συνεχίζοντας, μίλησε για τις περιοχές ασφαλείας εκτός πίστας, τονίζοντας:

Η μόνη βασική πτυχή είναι ότι ο οπαδός σπίτι θα πρέπει να καθίσει και να σκεφτεί: Δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό. Μόνο οι πιο θαρραλέοι, ταλαντούχοι οδηγοί μπορούν να το κάνουν αυτό. Τότε δεν με νοιάζει τίποτα για τα υπόλοιπα. Γιατί τότε μόνο ο οπαδός είναι ενθουσιασμένος. Και έχουμε φύγει πολύ μακριά από τον ενθουσιασμό.

Η γνώμη μου είναι να κάνουμε τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή και να πάμε πολύ επιθετικά με τα υπόλοιπα, γιατί τότε θα μπορούμε, γιατί η ανθρώπινη ζωή θα είναι λιγότερο πιθανό να κινδυνεύει. Θα είναι πάντα επικίνδυνο όταν οδηγείς σε αυτές τις ταχύτητες, όπως είδαμε, αλλά εργαζόμαστε εναντίον του παράγοντα πιθανότητα.

Αυτό είναι το πιο μακροπρόθεσμο όραμά μου – το οποίο δεν λειτουργεί με μερικούς ανθρώπους που έχουν βραχυπρόθεσμο όραμα, που είναι επίσης γύρω μας. Δεν είμαι σίγουρος αν έχω δίκιο, αλλά γι ‘αυτό θα πρέπει να αποφασίσουμε σαν σύνολο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...