Audi Steppenwolf [Ξεχασμένο Πρωτότυπο]

Σχετικά άρθρα

Το Audi Steppenwolf ήταν ένα concept που παρουσίασε η γερμανική εταιρία στην έκθεση του Παρισιού το 2000, και με αυτό πρακτικά μας έδειχνε πως φανταζόταν την “συμμετοχή” της στην compact SUV κατηγορία.

Παρότι το πρωτότυπο δεν πέρασε απευθείας ποτέ στην παραγωγή, η Audi έξι χρόνια αργότερα έδειξε το Cross Coupé quattro concept, το οποίο είχε παρόμοια χαρακτηριστικά και διαστάσεις, και πρακτικά αποτέλεσε την βάση για το Q3, που είδαμε το 2010.

Το Steppenwolf είχε 3-θυρο αμάξωμα, βασιζόταν στην πλατφόρμα του Volkswagen Group, PQ34, που χρησιμοποιούσε το Audi A3 και Audi TT, και είχε διαστάσεις 4,2 μέτρα μήκος, 1,83 μέτρα πλάτος και 1,46 μέτρα ύψος, με την απόσταση από το έδαφος να έφτανε τα 162 χλστ.

Μηχανικά φορούσε τον γνωστό της εποχής, 3,2-λίτρων V6 ατμοσφαιρικό κινητήρα, που απέδιδε 225 άλογα και 320 Nm ροπής, κάτι που επέτρεπε στο αμάξωμα να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 8 δευτ., με την τελική να ξεπερνάει τα 230 χλμ/ώρα.

Η κίνηση μεταφερόταν σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος Quattro της εταιρίας, με το Steppenwolf να διέθετε ρυθμιζόμενη αερανάρτηση 4 επιπέδων, ηλεκτροϋδραυλικό χειρόφρενο, αποσπώμενη carbon οροφή, η οποία προαιρετικά μπορούσε να ήταν και μαλακή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η BMW teasάρει το Vision Neue Klasse X Concept

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του Vision Neue Klasse X Concept, ενός νέου πρωτότυπου που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...
Autoblog.gr