Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυτή τη στιγμή είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου πρότυπου για την ενσωμάτωση των smartphone στα αυτοκίνητα. Η Ford προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα αυτό, δημιουργώντας το ανοικτού κώδικα λογισμικό SmartDeviceLink και η Toyota έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που υιοθετεί το πρότυπο της Ford στα αυτοκίνητά της.

Το SmartDeviceLink επιτρέπει την ενσωμάτωση των εφαρμογών από το smartphone στο αυτοκίνητό σου, επιτρέποντας στον οδηγό να τις ελέγξει μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, των φωνητικών εντολών και του πολυλειτουργικού τιμονιού.

Η Toyota σχεδιάζει να τοποθετήσει το SmartDeviceLink στα οχήματα της από το 2018, ενώ ενδιαφέρον για την πλατφόρμα έχουν εκφράσει οι PSA Peugeot Citroën, Honda, Subaru, Suzuki και Mazda. Επίσης οι προμηθευτές QNX Software Systems και Xevo, συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν το SmartDeviceLink.

Η ​Hyundai από τη μεριά της στην CES ανακοίνωσε πως ενσωματώνει το Google Home στις Blue Link τηλεματικές υπηρεσίας της. Το Google Home θα μπορεί πλέον να αλληλεπιδρά με τα μοντέλα της Hyundai, με τον οδηγό να δίνει εντολές στο Google Home, όπως να ξεκινήσει τον κινητήρα του ​Hyundai του και να θέσει τον κλιματισμό στην επιθυμητή θερμοκρασία.