Καλύτερα ελαστικά το 2017 για περισσότερη πίεση θέλει ο Hulkenberg

Σχετικά άρθρα

Θεωρητικά, οι οδηγοί αγώνων θα πρέπει να πιέζουν τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος ενός αγώνα. Αυτό στη Formula 1 δε συμβαίνει. Το άθλημα έχει πάρει στροφή πως τη διαχείριση, συνεπώς οι οδηγοί θα πρέπει να κρατούν καύσιμα και λάστιχα, διότι διαφορετικά ο αγώνας τους θα καταστραφεί, την ίδια ώρα που τα μηχανικά μέρη θα πρέπει να έχουν μεγάλη αντοχή.

Μία από τις αλλαγές του 2017 θα είναι τα ελαστικά, με τους οδηγούς να μη γνωρίζουν για την ώρα πώς θα συμπεριφέρονται, κάτι που θα διαπιστώσουν στις πρώτες δοκιμές και κυρίως στους πρώτους αγώνες, όπου θα υπάρχουν πιο αντιπροσωπευτικές και πιο ζεστές συνθήκες. Ο Nico Hulkenberg ελπίζει πως αυτός και οι συνάδελφοί του θα έχουν την ευκαιρία να πιέζουν περισσότερο, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαχείριση, η οποία αρέσει σε λίγους οδηγούς, καθώς το ζητούμενο είναι να πιέζεις για να δείχνεις την ταχύτητά σου.

Δεν είμαι σίγουρος. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τη συμπεριφορά θα έχουν τα νέα μονοθέσια και τα νέα ελαστικά. Είναι λίγο νωρίς γι’ αυτό, καθώς δεν έχω τρέξει με αυτά τα ελαστικά. Θα ξέρουμε καλύτερα όταν ξεκινήσουν οι δοκιμές και κάνουμε τους πρώτους αγώνες. Ελπίζω ότι θα μας επιτρέψουν να είμαστε λίγο πιο ελεύθεροι πιέσουμε και όχι τόσο να κάνουμε διαχείριση. Αλλά, δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό.

Κάποιες φορές είναι απογοητευτικό να κάνεις διαχείριση ελαστικών. Από την άλλη, είναι μια διαφορετική πρόκληση για να κάνεις μια καλή δουλειά στο κομμάτι αυτό και να το ξεπεράσεις. Κάποιες φορές, νιώθεις ότι είσαι περιορισμένος, μιας και η φυσική σου νοοτροπία είναι ότι θέλεις να πιέζεις και πρέπει να αποφασίσεις όταν κορυφώνεις τις μάχες σου και να πεις «εντάξει, τώρα πιέζω» και «τώρα κρατάω ελαστικά».

Ένα από τα θέματα που προέκυψε τη φετινή σεζόν είναι τα βρόχινα ελαστικά. Στη Βραζιλία, η μεγάλη υδρολίσθηση ανάγκασε τους αγωνοδίκες να διακόψουν τον αγώνα, ενώ οι οδηγοί έκαναν παράπονα, ζητώντας άμεσα βελτιώσεις, ήδη από το 2017. Ο οδηγός της Renault υπογραμμίζει πως το πρόβλημα ήταν γνωστό, απλώς δεν ήρθε στην επιφάνεια, διότι οι φετινοί βρόχινοι αγώνες ήταν πολύ λίγοι.

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι το ξέραμε, αλλά το είδαμε πολύ στη Βραζιλία τώρα, ότι είδαμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε την ικανότητα του ελαστικού στα λιμνάζοντα νερά και να αποστραγγίζει περισσότερα νερά. Αυτό ήταν γνωστό, αλλά, επειδή είχαμε λίγους βροχερούς αγώνες, το θέμα δεν το είχαμε επισημάνει. Αλλά, τώρα το είδαμε, επειδή δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε. Δεν έβρεχε πραγματικά πολύ στη Βραζιλία, ήταν μόνο ένα ψιλόβροχο, αλλά ήταν αρκετό για να προκαλέσει υδρολίσθηση και να μας σταματήσει.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...