Στην CES η Honda παρουσίασε το πρωτότυπο mini-EV NeuV, αλλά εκείνη που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν μια αυτοισοροοπούμενη μοτοσυκλέτα.

Το NeuV είναι ένα ηλεκτρικό αυτόνομο όχημα που δεν ξεχωρίζει μόνο για τον boxy σχεδιασμό του, αλλά και το γεγονός πως οι Ιάπωνες το έχουν εξοπλίσει με τεχνητή νοημοσύνη.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία περιγράφεται ως μια “μηχανή συναισθήματος” που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να δημιουργήσει τεχνητά, τα δικά του συναισθήματα. Λεπτομέρειες για την τεχνολογία δεν έδωσε η Honda, αφήνοντας μια ασάφεια για το τι εννοεί, αλλά υποστηρίζει πως το σύστημα “δημιουργεί νέες δυνατότητες για την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, όπως και μια νέα αξία για τους πελάτες.”

Το περίπτερο της Honda είναι στημένο γύρω από την ιδέα ενός “οικοσυστήματος κινητικότητας” που θα συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη, την ρομποτική, τις τεχνικές για μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, την δημιουργία νέων τρόπων συνδεσιμότητας στο αυτοκίνητο και γενικά την μεταμόρφωση της εμπειρίας της κινητικότητας.

Σε ότι αφορά την Riding Assist Motorcycle, χρησιμοποιεί γυροσκόπια, με την τεχνολογία να προέρχεται από το Uni-Cab. Η μοτοσυκλέτα παραμένει σε όρθια θέση, με ή χωρίς αναβάτη πάνω της, με την εξισορρόπηση να γίνεται με την χρήση τριών ηλεκτρικών κινητήρων, με τον έναν να βρίσκεται στο μπροστινό πιρούνι, τον άλλο στο τιμόνι και τον τρίτο στο μπροστά μέρος. Η εταιρία δεν αναφέρει αν και πότε η τεχνολογία Riding Assist θα περάσει στα μοντέλα παραγωγής της.

 • charris

  στην ελλαδα θα πέφτει…!!!

 • manowar

  Τι πραγμα μοτοσυκλετα που δεν πέφτει? Χαχαχαχαχαχαχαχα. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχα. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα τοσα ΧΑ οσες οι τουμπες που εχω φαει απο μικρος και εχω σπασει τη κεφαλα μου αλλες τοσες..

 • gv

  η μοτοσυκλετα ειναι ουσιαστικα ενα nc750s με μεγαλυτερη γωνια καστερ και αλλη μασκα..
  αλλα η τεχνολογια που κουβαλαει ακουγεται ενδιαφερουσα..
  αναρωτιεμαι θα δουλευει υπο ολες τις συνθηκες?
  και τι δυναμεις μπορει να τιθασευσει?

 • Paneas Vl

  Μήπως και το πηρούνι δεν είναι απλά τηλεσκοπικό και κρύβει κάτι άλλο πίσω από τη μάσκα;;;

 • SAMURAI-66

  Προχωρημενος μηχανισμος στα διτροχα θα ειναι σωτηριο για τους επιβατες στης μικρες ταχυτητες,και το σκεπτομενο μικρο της δειχνει μια νεα εποχη.
  Απιστευτη ανθρωποι στην honda κανουν εργο ουσιας και οχι εντυπωσιασμου!!

 • Kingu Kongu

  Είναι καμιά 20αριά χρόνια που η Honda έχει δηλώσει πως έχει τέτοια μοτοσυκλέτα. Η Yamaha έχει το ρομποτ που οδηγεί μοτοσυκλέτα και όλο και κάτι θα έχουν οι Suzuki και Kawasaki…

 • Demetrios Hadjinicolaou

  Σὰν νὰ ἔχῃ «βοηθητικές», χωρὶς βοηθητικές! Λίαν ἐντυπωσιακό._

 • Steve A

  καλά.. βάλτε αυτήν την τεχνολογία στο motocross να μην πέφτουν οι τύποι με τα crf οταν πέφτουμε εμείς κ μας περνάνε απ πάνω κ το μιλάμε!! :p

 • Steve A

  καλά.. βάλτε αυτήν την τεχνολογία στο motocross να μην πέφτουν οι τύποι με τα crf οταν πέφτουμε εμείς κ μας περνάνε απ πάνω κ το μιλάμε!! :p

 • Mika

  Αυτη η μοτοσυκλετα ειναι ιδανικη για αυτους που δεν το εχουν με τις μηχανες..Τη λατρεψα!!
  :p :p