Ricciardo: Απολαμβάνω την πρόκληση των νέων μονοθεσίων

Σχετικά άρθρα

Με την έναρξη του πρωταθλήματος να απέχει σχεδόν 2,5 μήνες, οι οδηγοί βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας, δουλεύοντας πάνω στην φυσική τους κατάσταση. Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να κάνουν τα μονοθέσια ταχύτερα έως και πέντε δευτερόλεπτα ανά γύρο, σε σχέση με το 2016, χάρη στην αύξηση της κάθετης δύναμης. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα καταπονούνται και θα “εργάζονται” σκληρότερα μέσα στο cockpit.

Οι διαφορετικές αυτές απαιτήσεις, σημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να γίνει πιο δυνατοί, με τον Daniel Ricciardo να δηλώνει ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική, τονίζοντας:

Για μένα πρόκειται να είναι πιο διασκεδαστικό, γιατί κάνουμε λίγο περισσότερο προπόνηση δύναμης. Και το απολαμβάνω.

Πέρυσι και τα τελευταία χρόνια κάναμε προπόνηση για να διατηρήσουμε το βάρος μας χαμηλά, για πολύ μεγάλη αντοχή, αλλά όχι υψηλή ένταση για να βάλεις μύες.

Γι ‘αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο, η εκπαίδευση που κάναμε ήταν λίγο πιο βαρετή, ενώ τώρα νομίζω ότι μπορούμε να πιέσουμε περισσότερο στην προπόνηση, επιτρέπεται να “χτίσουμε” μύες και τέτοια πράγματα. Θα είναι δύσκολο, αλλά είναι λίγο πιο ανταποδοτικό.

Ο 27-χρονος Αυστραλός παραδέχθηκε το τελευταίο μέρος της σεζόν ήταν δύσκολη για τον ίδιο, από πλευράς φυσικής κατάστασης, μετά από περισσότερους από 20 αγώνες, και βρίσκει πολύ θετικό την καθυστερημένη έναρξη των δοκιμών για το 2017.

Κατά κάποιο τρόπο είναι πολύ καλό που οι δοκιμές είναι αργά. Αυτό μας δίνει μια καλή ευκαιρία να έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας να προετοιμαστούμε.

Αυτό είναι το ένα πράγμα με τόσο μεγάλη σεζόν, πολλοί αγώνες κατά τη διάρκεια του έτους, δεν έχεις αρκετό χρόνο για να προπονηθείς όσο θες. Έχεις μια μέρα εδώ ή εκεί. Δεν έχεις μια ολόκληρη εβδομάδα κατάλληλης προπόνησης, πολύ σπάνια.

Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που έχω σχεδόν δύο μήνες πραγματικής προπόνησης εκτός μονοθεσίου, μέχρι τις πρώτες δοκιμές, έτσι νομίζω ότι το συνεχόμενο αυτό διάστημα θα είναι πολύ ωραίο.

Να θυμίσω ότι το πρώτο τετραήμερο δοκιμών θα ξεκινήσει 27 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι 2 Μαρτίου, ενώ το δεύτερο θα γίνει από 7 μέχρι 10 Μαρτίου. Και τα δύο στην πίστα της Βαρκελώνης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...