Περισσότεροι από δύο μήνες χρειάζονται μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν, αλλά η Pirelli έχει ήδη ανακοινώσει τα ελαστικά για τον 4ο αγώνα. Ο λόγος είναι απλός, και δεν είναι άλλος από τους κανονισμούς, που ορίζουν ότι ο Ιταλός κατασκευαστής θα πρέπει να γνωστοποιεί τα ελαστικά για τα Grands Prix εκτός Ευρώπης τουλάχιστον 14 εβδομάδες πριν από τον κάθε αγώνα.

Μετά, λοιπόν, από τις γόμες για την Αυστραλία και την Κίνα, η Pirelli ανακοίνωσε σήμερα τα ελαστικά για το Μπαχρέιν και τη Ρωσία. Για το Grand Prix στο Σακχίρ, οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα, ενώ οι επιλογές για τη Ρωσία είναι κατά μία πιο μαλακές, δηλαδή υπέρ-μαλακή, πολύ μαλακή και μαλακή.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, τουλάχιστον ένα σετ από τη σκληρότερη γόμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί την Κυριακή, ενώ ένα σετ μαλακότερης γόμας θα πρέπει να φορεθεί από τους οδηγούς που θα προκριθούν στο Q3 των κατατακτήριων. Όσοι αποκλειστούν θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το σετ αυτό την Κυριακή.

Τέλος, για τους 5 πρώτους αγώνες, ο αριθμών των γομών ορίζεται από την Pirelli. Συνεπώς, όλοι οι οδηγοί θα έχουν 7 σετ μαλακότερης γόμας, 2 σετ της πιο σκληρής και 4 της μεσαίας γόμας κάθε Grand Prix.

Grand Prix Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Πορτοκαλί
Αυστραλία Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Κίνα
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Μπαχρέιν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Ρωσία
 Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά