Τα πρώτα ελαστικά για το 2017 ανακοίνωσε η Pirelli

Σχετικά άρθρα

Έχουμε ακόμα 3 μήνες μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Formula 1, ελπίζοντας ότι αυτό θα είναι πιο θεαματικό και ανταγωνιστικό σε σχέση με φέτος. Ένας τομέας που αλλάζει επιτέλους είναι τα ελαστικά. Το φάρδος τους θα είναι κατά 25% αυξημένο, βοηθώντας τα μονοθέσια να γίνουν κατά περίπου 5 δευτερόλεπτα ταχύτερα, κυρίως σε πίστες με υψηλές απαιτήσεις σε κάθετη δύναμη.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η Pirelli πρέπει να ανακοινώνει τις γόμες 14 βδομάδες πριν από κάθε Grand Prix εκτός Ευρώπης και 8 βδομάδες πριν από κάθε Grand Prix εντός της Γηραιάς Ηπείρου. Έτσι, σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα τα ελαστικά για την Αυστραλία και την Κίνα, δηλαδή τα πρώτα δύο Grands Prix του 2017.

Στην Αυστραλία, οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους τη μαλακή, την πολύ μαλακή και την υπέρ-μαλακή γόμα. Για τον αγώνα, ορίζεται ένα σετ μαλακής κι ένα πολύ μαλακής γόμας, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους οδηγούς. Επίσης, ένα σετ υπέρ-μαλακής γόμας ορίζεται για το Q3. Όσοι οδηγοί δεν προκριθούν την τελική φάση των κατατακτήριων, θα έχουν το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν την Κυριακή.

Για την Κίνα, ορίζονται η μέση, η μαλακή και η πολύ μαλακή γόμα. Από την Pirelli ορίζεται ένα σετ μέσης γόμας κι ένα μαλακής για τον αγώνα, και οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να φορέσουν ένα από τα δύο αυτά σετ. Όσο για το Q3 των κατατακτήριων, θα υπάρχει ένα σετ πολύ μαλακής γόμας. Και πάλι, όσοι δεν καταφέρουν να περάσουν, θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν στον αγώνα.

Grand Prix Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Πορτοκαλί
Αυστραλία  Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Κίνα
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...