Πρόσφατα από παρουσίαση που έγινε σε εκδήλωση των αντιπροσώπων της γερμανικής εταιρίας στην Νορβηγία, διέρρευσε ότι τα RS4 Avant, RS5 Coupe και RS5 Sportback θα διαθέτουν κάτω από το καπό τους, τον V6 2,9-λιτρων κινητήρα της νέας Panamera 4S, που θα έχει μεγαλύτερη απόδοση απ’ότι έχει το supersedan της Porsche.

Να θυμίσω ότι η απόδοση του κινητήρα στην Panamera 4S φτάνει τα 440 άλογα και 550 Nm, με αυτή των νέων RS μοντέλων να φτάνει 450 άλογα και 600 Nm. Έτσι, για τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνουν σε λιγότερο από 4 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, ενώ όταν ο πελάτης επιλέξει το προαιρετικό σπορ πακέτο, αυτή θα φτάνει τα 280 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το RS5 θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο, και το RS4 Avant στην αντίστοιχη της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η παραγωγή του RS4 Avant αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2017, με το πρώτο RS5 Coupe να βγαίνει από την γραμμή παραγωγής τον Ιούνιο του ίδιου έτους.