Η δυνατότερη έκδοση δρόμου του GT-R από τον οίκο Litchfield

Σχετικά άρθρα

Ο πασίγνωστος Godgila έχει μεγάλα αποθέματα δύναμης μέσα του. Έχουμε δει πως στην εργοστασιακή έκδοση μπορεί να σταθεί μπροστά από πολύ ακριβότερα supercars και θα έλεγα πως στην Αγγλία είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για πολλούς. Ένας “συνήθης ύποπτος”, που δραστηριοποιείται στον χώρο της βελτίωσης για 20 χρόνια, η βρετανική Litchfield Motors, έρχεται να γιορτάσει αυτό τον σταθμό της, βελτιώνοντας 20 Nissan GT-R Black Edition, παίρνοντας πλέον το κωδικό όνομα “LM20” και παράγοντας  πλέον 675 ίππους με ροπή 85 kgf!

Αυτή η δύναμη κάνει τον ήδη δυνατό Godgila, έναν πραγματικό “supercar-killer”, εφόσον πλέον τα πρώτα 96 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα, τα πρώτα 160 χλμ/ω σε 5,7 δευτερόλεπτα, με την τελική να αγγίζει τα 328 χλμ/ώρα. Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά, έγιναν αρκετές επεμβάσεις για την αύξηση της δύναμης του αμαξιού.

Έτσι, για την αύξηση της δύναμης ο 3.8 λίτρων V6 απέκτησε μεγαλύτερα μπεκ ψεκασμού, μεγαλύτερες αντλίες καυσίμου, πιο ελεύθερη εισαγωγή αέρα, Intercooler από την Litchfield, χυτό downpipe και εξαγωγή διαμέτρου 102mm με πιο ελεύθερο καταλύτη. Εννοείται πως έγινε και επαναπρογραμματισμός της ECU για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Παράλληλα όμως, έγιναν και οι κατάλληλες κινήσεις για να “δαμαστεί” αυτή η άγρια και πολυπληθής αγέλη αλόγων, κι έτσι στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας τώρα, έγιναν αλλαγές στο λογισμικό των συστημάτων πρόσφυσης και ευστάθειας, ενώ μπήκαν αναρτήσεις Bilstein Damptronic, που συνδυάστηκαν με ελατήρια της Eibach και anti-roll bars. Ακόμα, έγινε αλλαγή και στο σύστημα πέδησης, όπου πλέον υπάρχουν δίσκοι της Alcon διαμέτρου 400mm μπροστά και 380mm, που μαζί με τις νέες δαγκάνες είναι σε θέση να βασανίσουν τα Michelin Pilot Sport 4, τα οποία κάθονται σε πάνω στις ελαφρού κράματος Rays Track Edition.

Σίγουρα θα νομίζεις πλέον πως μαζί με όλα αυτά η άδεια κυκλοφορίας του Godgila θα πάει… περίπατο και όσοι τον έχουν θα τον χαίρονται μόνο σε πίστα. Κάθε άλλο όμως! Η Litchfield μας λέει πως είναι η πιο ισχυρή έκδοση του αυτοκινήτου, που είναι για καθημερινή χρήση! Μάλιστα η ίδια λέει πως μπορεί να ικανοποιήσει αιτήματα πελατών που θέλουν ακόμη περισσότερη δύναμη!

Τα καλύτερα στα άφησα για το τέλος. Και τα 20 μοντέλα που θα δώσει η Litchfield θα καλύπτονται από 3-ετή εγγύηση και δωρεάν συντήρηση (θυμήσου τι λέγαμε χθες) και θα κοστίζουν από 110.000 ευρώ, μια τιμή που είναι μόλις 18.000 ευρώ αυξημένη από την entry-level έκδοση ενός GT-R. Δε το λες και κακή πρόταση για κάποιον που μπορεί!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...