Με την τελευταία ενημέρωσης της εφαρμογής για smartphone της Tesla, η αμερικάνικη εταιρία δίνει -μεταξύ άλλων- την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της να κλειδώσουν/ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο, καθώς και να το εκκινήσουν, χωρίς να φέρουν πάνω τους το πραγματικό κλειδί. Απ’ότι, φαίνεται, όμως κάποιος δεν είχε διαβάσει λεπτομερώς όλες τις παραμέτρους της μη-χρήσης του φυσικού κλειδιού. Ποιο είναι το σενάριο, λοιπόν;

Ο Ryan Negri από το Las Vegas αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στο Red Rock Canyon και να αφήσει το κλειδί του Model S στο σπίτι του. Μετά από περίπου 10 χλμ. και εκεί που ήταν στις ερημιές, βγήκε από το όχημα, και σύντομα συνειδητοποίησε ότι είχε κλειδωθεί έξω από το αυτοκίνητο. Ο λόγος ήταν ότι το κινητό του δεν έχει σήμα, και έτσι δεν είχε πρόσβαση στην εφαρμογή, και αυτή με τη σειρά της δεν μπορούσε να συνδεθεί με τους servers της Tesla, ώστε να αναγνωρίσουν τον Negri και να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο του.

Ο Negri δήλωσε ότι δεν γνώριζε την συγκεκριμένη απαίτηση για σήμα, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, αλλά ευτυχώς, η σύζυγός του ήταν σε θέση να βρει σήμα μετά από περπάτημα περίπου 3,5 χλμ., όπου κάλεσε έναν φίλο να τους φέρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου.