Η Mercedes W124 θεωρείται μία από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες Mercedes όλων των εποχών και όχι άδικα. Όταν δε συνδυάζεται με βελτίωση από τον πάλαι ποτέ κορυφαίο οίκο Koenig, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Κάτω από το φουσκωμένο σώμα του αυτοκινήτου, βρίσκεται μια Mercedes-Benz 300CE του 1991, έχοντας διανύσει από τότε 49.889 χλμ.

Κάποια στιγμή μάλιστα, άνηκε στον πρώην επαγγελματία παίχτη baseball, Ken Griffey Jr, που είχε βάψει το αυτοκίνητο σε σκούρο πράσινο με κίτρινες λωρίδες, δηλαδή τα χρώματα της ομάδας του. Όταν, όμως, ο σημερινός ιδιοκτήτης αγόρασε το αυτοκίνητο το έφερε στα γούστα του, βάφοντας στο χρώμα της επιλογής του.

Συνολικά χρειάστηκαν 5 μήνες και 25.000 δολάρια για να έρθει στην κατάσταση που το βλέπεις στις φωτογραφίες, καθώς το αυτοκίνητο ήταν σε κακή κατάσταση όταν αγοράστηκε. Όπως καταλαβαίνεις, τώρα βρίσκεται προς πώληση στο Craigslist για 50.000 δολάρια, με τον ιδιοκτήτη του βελτιωτικού οίκου,Willy König, να πιστοποιεί την αυθεντικότητα του αυτοκινήτου.

 • 50.000 ειναι πολλα…….αλλα για 20.000$ το συζητουσα !!!!!

  • DarkV12Tdi

   Θυμάμαι παλιά, είχα βρει μία τέτοια original 300CE 24v Koenig που πουλιόταν στα μεταχειρισμένα σε ένα χοντρό γερμανικό περιοδικό που έμοιαζε σαν τηλεφωνικός κατάλογος και χαρτί τύπου σαν της εφημερίδας. Τιμή θυμάμαι κάπου στα 12 με 15000 μάρκα τότε.

 • LJ

  Με το αυτοκίνητο μαζί δώρο και ετήσια membership στην τοπική σας μαφία.

  • mother1russia

   Χαχαχαχ αυτο ακριβως σκεφτομουν , δωρο κι ενα καλασνικοφ

 • Smartass

  Επειδή δεν γνωρίζω ο οίκος Koenig έχει κάνει ουσιαστικές βελτιώσεις (στην πραγματικά όμορφη) Mercedes-Benz 300 CE ή απλά την την γέμισε στόκο και πολυεστέρα. Για εμένα βλέπω μια καγκουρίλα από τα 90ς!!
  :D

  • ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΧΙΔΗΡΟΓΛΟΥ

   Ο οίκος Koenig-Specials, εκτός τα φουσκώματα και τις φαρδιές ζάντες, βελτίωνε τον κινητήρα με τούρμπο ή κομπρεσορες, τις αναρτήσεις, τα φρένα και το εσωτερικό.
   Στα 80s ήταν γνωστή και για την Testarossa Biturbo με τα 1000 άλογα, όπως και για τις 911 με τα 500+ άλογα.

 • MIchael K

  Αυτοκίνητο για μια ζωή!