Η Tesla έχει μήνυσε τον πρώην επικεφαλής ανάπτυξης του συστήματος Autopilot, τον Sterling Anderson, υποστηρίζοντας πως έκλεψε εταιρικά μυστικά, ενώ προσπάθησε να πείσει και άλλους υπαλλήλους της Tesla, προκειμένου να αποχωρήσουν από την εταιρία για μια άλλη ανταγωνιστική επιχείρηση. Στην μήνυσή της η Tesla υποστηρίζει πως ο Anderson δρούσε σε συνεργασία με τον Chris Urmson, τον πρώην επικεφαλής του αυτόνομου αυτοκινήτου της Google, που και αυτόν τον έχει μηνύσει.

Η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, με τον Anderson να αμφισβητεί τα όσα του καταλογίζει η Tesla. Η εταιρία του Elon Musk υποστηρίζει πως ο Anderson έχει “κατεβάσει” εκατοντάδες Gigabytes εμπιστευτικών και απορρήτων δεδομένων της Tesla για το Autopilot, στον προσωπικό του σκληρό δίσκο, με την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει την δική του ανταγωνιστική εταιρία, την Aurora Innovation.

Η Tesla θέλει με δικαστική απόφαση να μπλοκάρει την χρήση των πληροφοριών που της έκλεψε ο Anderson στην εταιρία που έχει δημιουργήσει μαζί με τον Urmson, την Aurora Innovation, ενώ εκτός από ασφαλιστικά μέτρα, ζητά αποζημιώσεις και κάλυψη νομικών εξόδων.