Η Kia ετοιμάζει το ηλεκτρικό Niro

Σχετικά άρθρα

Η Kia διαθέτει ένα μόνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Soul EV, αλλά σκέφτεται πολύ σοβαρά να μεγαλώσει την ηλεκτρική της γκάμα παρουσιάζοντας ηλεκτρική έκδοση του νέου υβριδικού SUV Niro. Η κορεάτικη φίρμα δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την είδηση, αλλά τον Οκτώβρη του περασμένου έτους ο γενικός διευθυντής της Kia δήλωσε ότι η εταιρεία διεξάγει μια έρευνα σχετικά με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Niro, ενώ πρόσφατα ο Orth Hedrick, αντιπρόεδρος σχεδιασμού των προϊόντων της Kia Motors America, δήλωσε “Να το περιμένετε”.

Το Niro εξελίχθηκε παράλληλα με το επίσης υβριδικό Hyundai Ioniq που διατίθεται σε υβριδική, ηλεκτρική και plug-in έκδοση που σημαίνει ότι θα διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά. Η ηλεκτρική έκδοση φορά έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 120 ίππων και 295 Nm ροπής και μια μπαταρία 28 kWh, τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, που δίνει στο αυτοκίνητο αυτονομία 250 χλμ, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών της Νότιας Κορέας και τελική ταχύτητα 165 χλμ/ώρα.

Η Kia σκοπεύει να παρουσιάσει 20 νέα μοντέλα μέχρι το 2020 και το Niro EV μπορεί να είναι ένα από αυτά τα μοντέλα. Το 2018 το ηλεκτρικό Ioniq θα αποκτήσει νέες μπαταρίες με μεγαλύτερη αυτονομία οπότε είναι πολύ πιθανό το Niro EV να παρουσιαστεί την ίδια χρονιά διαθέτοντες τα ίδια αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...