Πρώην αφεντικό της FIA: “Η F1 αναπτύσσεται σε λάθος κατεύθυνση!”

Σχετικά άρθρα

O Max Mosley, ο πρώην πρόεδρος της FIA σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για το μέλλον της Formula 1 μετά την εξαγορά της από την Liberty Media, αλλά και για το πως βλέπει τα φετινό μονοθέσια που θα έχουν μεγαλύτερη αεροδυναμική και μεγαλύτερα ελαστικά.

Ο Mosley δηλώνει πως οι φετινές αλλαγές κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση και πως θα ήταν πιο έξυπνο να ενισχυθεί η μηχανική πρόσφυση και να μειωθεί η αεροδυναμική, έτσι ώστε τα μονοθέσια να έχουν λιγότερα προβλήματα από τον “βρώμικο αέρα” σε σχέση με τα μονοθέσια των προηγούμενων ετών, για να γίνουν οι προσπεράσεις ευκολότερες. Όπως είπε, οι νέοι κανονισμοί είναι αντίθετοι με αυτούς που ακολούθησε η FIA τα τελευταία 40-50 χρόνια, μιας και η FIA κάθε χρόνο ήθελε να κάνει τα μονοθέσια πιο ασφαλή, κάτι που γινόταν με το να τα κάνει πιο αργά.

Φυσικά ο Mosley ρωτήθηκε για τα νέα αφεντικά της F1. Για τον Bernie Ecclestone δήλωσε πως ο ίδιος, αν ήταν στην θέση της Liberty Media, θα τον κρατούσε στην F1, ώστε “να κάνει πράγματα που ξέρει πολύ καλά, όπως συμφωνίες με χορηγούς και διοργανωτές“.

Για τον Ross Brawn είχε μόνο καλά λόγια να πει:

Ο Ross Brawn είναι εκπληκτικός, οπότε σε αυτό έκαναν μία καλή επιλογή. Ο Ross κατανοεί απόλυτα το άθλημα και καταλαβαίνει τι πρέπει να γίνει. Έχει ένα απίστευτα αναλυτικό μυαλό και θεωρώ πως θα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης για την Liberty.

Σε ότι αφορά την Liberty Media είπε:

Από έξω όλα φαίνονται εύκολα. Ίσως είναι καταπληκτικοί και έχουν σκεφτεί τα πάντα διεξοδικά. Από την άλλη, ίσως να τα βρουν όλα πιο δύσκολα από ό,τι περίμεναν. Εμείς συναντήσαμε πολλά προβλήματα και απαιτήσεις που δεν ήταν γνωστά από πριν.

Έχουν το πλήρες δικαίωμα να πράξουν όπως αυτοί πιστεύουν. Αν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα καλύτερα από την προηγούμενη διοίκηση, είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στο προσεχές μέλλον.

ΠηγήITV

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...