Η Takata λόγω της τεράστιας ανάκλησης που έχουν προκαλέσει οι ελαττωματικοί αερόσακοι της, αναζητά εδώ και μήνες αγοραστή και σύμφωνα με σημερινές αναφορές, αυτός είναι η αμερικάνικη εταιρία Key Safety Systems Inc., με έδρα το Sterling Heights στο Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στελέχη της Takata δηλώνουν πως έχουν επιλέξει την Key Safety Systems με επίσημη ανακοίνωση να γίνεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, η Takata και οι αρχές των ΗΠΑ συμφώνησαν ώστε η ιαπωνική εταιρία να πληρώσει πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων λόγω του σκανδάλου με τους ελαττωματικούς αερόσακους της. Οι προβληματικοί αερόσακοι της ιαπωνικής εταιρείας συνδέονται με τον θάνατο 11 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 184. Από το 1 δισ, τα 25 εκατ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή ποινικών προστίμων, τα 125 εκατ. δολάρια για την αποζημίωση των θυμάτων, ενώ τα υπόλοιπα 850 εκατ. δολάρια θα δοθούν ως αποζημιώσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν υποστεί ζημιές από τις μαζικές ανακλήσεις που μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 51 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως.

  • SAMURAI-66

    Θα τελειωσε ανευ απροοπτου το παραμυθι του απιστευτου προβληματος που δημιουργησε σε ανθρωπους και αυτοκινητα αλλιως παραλογο να επωμισθει τα βαρη η νεα εταιρεια σε πιθανοτητα νεου προβληματος αν και κανεις δεν μπορει να το αποκλεισει.

  • Mika

    Ελπιζω οι Γιανκηδες να τη πηραν κοψοχρονια, για να τη λυτρωσουν απο την υπερτατη ξεφτυλα της….

  • manowar

    Αααααα ε πεεεστο ντεεεε..να ξερουμε και εμεις οι τακαταιοι στα 46αρια μας γιατι δεν ανοιγουν τα ρημαδια μας…αν η ρολλς ρους αρχιζει και βγαζει και αυτη προβληματα ενα βημα πριν την φθηνη εξαγορά της απο την <>της πτσας θα ναι..