Η Ferrari είχε παρουσιάσει την 308 GTB το 1975 στην έκθεση του Παρισιού και από τότε το αυτοκίνητο έχει γίνει κλασσικό, όπως φυσικά οι περισσότερες δημιουργίες που προέρχονται από το Μαρανέλλο. Και πως να μην γίνει δηλαδή, όταν τη σχεδίαση είχε αναλάβει ο Pininfarina και ζωή έπαιρνε από έναν V8 τριών λίτρων τοποθετημένο στο κέντρο.

Τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου των φωτογραφιών βέβαια διαφέρουν λιγάκι από αυτά της απλής GTB. Κι αυτό γιατί είναι μία από τις 14 στο σύνολο 308 GTB που κατασκευάστηκαν με προδιαγραφές Group 4 και πωλείται από τον οίκο Bohnams στα πλαίσια της δημοπρασίας Grand Marques Du Monde at the Grand Palais στο Παρίσι.

Το 2015 ο οίκος JMR Motorsport προχώρησε σε κάποιες βελτιώσεις στο αυτοκίνητο, προσθέτοντας ενισχυμένο σασί, καινούριες πόρτες και ένα νέο κάλυμμα κινητήρα από fiberglass που αντικατέστησε το παλιό γυάλινο. Επίσης προστέθηκαν νέα φρένα και ο κινητήρας απέκτησε νέα πιστόνια, βαλβίδες και ελατήρια, με την απόδοση του να ανεβαίνει στους 297 ίππους. Σημαντικό είναι επίσης πως το βάρος έχει ελαττωθεί κατά 200 περίπου κιλά.

Μετά την ανακατασκευή του ο κινητήρας έχει δουλέψει μόλις 20 ώρες, κατά τη διάρκεια κάποιων events που το αυτοκίνητο έλαβε μέρος όπως το Costa Brava Rally, το Rally 2000 Virages, και την ανάβαση Alp la Masella Hill Climb.

Η τιμή που αναμένεται να “πιάσει” είναι ανάμεσα στα 200.000 με 300.000 ευρώ.

 • xtra

  ωραια πραγματα !
  Πηρε κατι και η ferrari απο την lancia (ζαντες stratos) !

 • Anestis Genk

  Πανέμορφη, ειδικά οι ζάντες! Το ψυγείο φαίνεται σαν να είναι “ανάποδα”.

 • Anestis Genk

  Πανέμορφη, ειδικά οι ζάντες! Το ψυγείο φαίνεται σαν να είναι “ανάποδα”.

 • αφου την αγορασεις……την βαφεις κοκκινη….βγαζει τα προβολια απο μπροστα…..και δεν πα να ειναι αγωνιστικη….πας με τη μια για καφε και εισαι πρωτη μουρη !!!

  • Mika

   Κι ετσι να την αφησεις, δινει στυλ!

  • φερραρι μονο κοκκινη……αλλιως κιτρινη….αντε μαυρη !!!! τελος !!!!

  • φερραρι μονο κοκκινη……αλλιως κιτρινη….αντε μαυρη !!!! τελος !!!!

  • Mika

   Κι ετσι να την αφησεις, δινει στυλ!

  • Hexagon

   για καφε θα πας αφού πρώτα χλιμιντρίζουν τα 300 αλογακια της και μυρίσουν τα φρενάκια της σε καλη στροφοδιαδρομή. Πρώτα θα την δεις και θα την χαρείς εσύ, ο δρόμος, η φύση, και μετά οι άλλοι (κάπου στο τέλος τέλος και οι κάρχιες)