Πωλείται μια αγωνιστική Ferrari 308 GTB Group 4

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari είχε παρουσιάσει την 308 GTB το 1975 στην έκθεση του Παρισιού και από τότε το αυτοκίνητο έχει γίνει κλασσικό, όπως φυσικά οι περισσότερες δημιουργίες που προέρχονται από το Μαρανέλλο. Και πως να μην γίνει δηλαδή, όταν τη σχεδίαση είχε αναλάβει ο Pininfarina και ζωή έπαιρνε από έναν V8 τριών λίτρων τοποθετημένο στο κέντρο.

Τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου των φωτογραφιών βέβαια διαφέρουν λιγάκι από αυτά της απλής GTB. Κι αυτό γιατί είναι μία από τις 14 στο σύνολο 308 GTB που κατασκευάστηκαν με προδιαγραφές Group 4 και πωλείται από τον οίκο Bohnams στα πλαίσια της δημοπρασίας Grand Marques Du Monde at the Grand Palais στο Παρίσι.

Το 2015 ο οίκος JMR Motorsport προχώρησε σε κάποιες βελτιώσεις στο αυτοκίνητο, προσθέτοντας ενισχυμένο σασί, καινούριες πόρτες και ένα νέο κάλυμμα κινητήρα από fiberglass που αντικατέστησε το παλιό γυάλινο. Επίσης προστέθηκαν νέα φρένα και ο κινητήρας απέκτησε νέα πιστόνια, βαλβίδες και ελατήρια, με την απόδοση του να ανεβαίνει στους 297 ίππους. Σημαντικό είναι επίσης πως το βάρος έχει ελαττωθεί κατά 200 περίπου κιλά.

Μετά την ανακατασκευή του ο κινητήρας έχει δουλέψει μόλις 20 ώρες, κατά τη διάρκεια κάποιων events που το αυτοκίνητο έλαβε μέρος όπως το Costa Brava Rally, το Rally 2000 Virages, και την ανάβαση Alp la Masella Hill Climb.

Η τιμή που αναμένεται να “πιάσει” είναι ανάμεσα στα 200.000 με 300.000 ευρώ.

ΠηγήBonhams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...