Από το καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ντουμπάι θα έχουν την ευκαιρία να κυκλοφορούν με ιπτάμενα, μονοθέσια ελικοφόρα ταξί, στα οποία θα απουσιάζει ο οδηγός.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της αρχής των μεταφορών της μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ματάρ Αλ Ταγιέρ. Το κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικό χόβερ – τάξι EHang 184 σε αυτή τη φάση δοκιμάζεται στην αραβική πόλη από την αρμόδια αρχή.

Το ρομποτικό ταξί – drone, το οποίο διαθέτει τέσσερις έλικες, μπορεί να κινηθεί σε μια προγραμματισμένη πορεία με ταχύτητα έως 100 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος έως 300 μέτρων. Ο επιβάτης απλώς επιλέγει τον προορισμό του και το ταξί απογειώνεται και τον μεταφέρει, ενώ η πορεία του ελέγχεται διαρκώς από ένα επίγειο κέντρο ελέγχου.

Το ιπτάμενο όχημα, προϊόν της κινεζικής εταιρείας παραγωγής drones EHang, μπορεί να επαναφορτιστεί σε δύο ώρες ενώ τα ταξίδια του είναι δυνατό να διαρκέσουν έως 30 λεπτά. Διαθέτει αισθητήρες μεγάλης ακρίβειας και μπορεί να αντέξει την μεγάλη ζέστη του Εμιράτου. Το Εμιράτο έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο έως το 2030 το ένα τέταρτο των μεταφορικών μέσων του να είναι αυτόνομα, χωρίς οδηγούς, και το εν λόγω ταξί – drone εντάσσεται σε αυτό το ευρύτερο σχέδιο.

 • MAZDA RX-7 FD3S

  Μπα…ουτε γραμμα δε στελνω !

 • MAZDA RX-7 FD3S

  Μπα…ουτε γραμμα δε στελνω !

 • Aisixtir

  Σε κινεζικό με 60 βαθμούς;!
  Για τρελό ψάχνουν.

 • Mika

  Ποιος ανεβαινε εκει πανω???Που να μη πληρωνανε κιολας!!!
  :p

 • Φωτόνιον

  Κοίτα να δεις τους Κινέζους… Όσο δυσπιστία κι αν υπάρχει (κι εγώ δύσκολα θα ανέβαινα, τώρα στην αρχή) το θέμα είναι ότι θα έχουν το καλύτερο πεδίο δοκιμών του κόσμου (την πραγματική χρήση) για να εξελίξουν το όχημα αυτό. Και μετά, εάν φερθούν έξυπνα, θα έχουν το απόλυτο brand name. Πολύ εντυπωσιακό πάντως και πολύ θα ήθελα να πηγαίνω στη δουλειά ‘αφ’υψηλού’ στο μέλλον (και να χαζεύω τη θέα, αντί την κίνηση στο φανάρι)!

 • αυτονομο ??? και πως θα αναλυσω την επικαιροτητα με εναν γνωστη των πραγματων μεχρι να φτασω στον προορισμο μου??? :-P

 • περαστικός

  Όταν θα κατεβαίνεις στον προορισμό σου θα έχεις τα ίδια συναισθήματα με κάποιον που μόλις πάτησε το πόδι του στην γη μετά απο ελεύθερη πτώση ή wingsuit..

 • xtra

  με τους ελικες ετσι ακαλυπτους , εχει να ξυρισει ο,τι κελεμπια ή καμηλα βρεθει μπροστα του!

  το sex παντως εκει πανω θα εχει ενδιαφερον !