Από το καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ντουμπάι θα έχουν την ευκαιρία να κυκλοφορούν με ιπτάμενα, μονοθέσια ελικοφόρα ταξί, στα οποία θα απουσιάζει ο οδηγός.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της αρχής των μεταφορών της μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ματάρ Αλ Ταγιέρ. Το κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικό χόβερ – τάξι EHang 184 σε αυτή τη φάση δοκιμάζεται στην αραβική πόλη από την αρμόδια αρχή.

Το ρομποτικό ταξί – drone, το οποίο διαθέτει τέσσερις έλικες, μπορεί να κινηθεί σε μια προγραμματισμένη πορεία με ταχύτητα έως 100 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος έως 300 μέτρων. Ο επιβάτης απλώς επιλέγει τον προορισμό του και το ταξί απογειώνεται και τον μεταφέρει, ενώ η πορεία του ελέγχεται διαρκώς από ένα επίγειο κέντρο ελέγχου.

Το ιπτάμενο όχημα, προϊόν της κινεζικής εταιρείας παραγωγής drones EHang, μπορεί να επαναφορτιστεί σε δύο ώρες ενώ τα ταξίδια του είναι δυνατό να διαρκέσουν έως 30 λεπτά. Διαθέτει αισθητήρες μεγάλης ακρίβειας και μπορεί να αντέξει την μεγάλη ζέστη του Εμιράτου. Το Εμιράτο έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο έως το 2030 το ένα τέταρτο των μεταφορικών μέσων του να είναι αυτόνομα, χωρίς οδηγούς, και το εν λόγω ταξί – drone εντάσσεται σε αυτό το ευρύτερο σχέδιο.