Η μάχη στα γρήγορα μεσαία σεντάν αναμένεται να ανάψει ακόμα περισσότερο, μιας και η Jaguar ετοιμάζεται να παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση της XE την SVR. To σούπερ σεντάν της Βρετανικής φίρμας δοκιμάζεται στην Ισπανία και βάζει στο στόχαστρο της την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, την BMW M3 και την Mercedes-AMG C63.

Η κορυφαία XE SVR αναμένεται να φοράει τον γνωστό 5,0-λίτρο V8 που θα αποδίδει 500 άλογα, λίγα λιγότερα από τα 567 άλογα και 700 Nm ροπής από την F-Type SVR. Θα είναι τετρακίνητη χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα τετρακίνησης με την κορυφαία F-Type και το Range Rover Sport SVR. Το σύστημα αυτό θα προσθέσει 50 κιλά επιπλέον στο αυτοκίνητο, αλλά θα το βοηθήσει να αμφισβητήσει και το επερχόμενο Audi RS4 το οποίο θα είναι επίσης τετρακίνητο χρησιμοποιώντας το Quattro σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας.

Εμφανισιακά θα διαθέτει πιο δυναμική σπορ εμφάνιση με πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και νέες πλαϊνές ποδιές που θα το κάνουν να ξεχωρίζει περισσότερο από τις πιο απλές εκδόσεις. Θα διαθέτει ακόμα μεγαλύτερες τροχούς, αναβαθμισμένα φρένα και φυσικά σήματα SVR. Ακόμα είναι άγνωστη η ημερομηνία παρουσίασης, αλλά αυτή αναμένεται να γίνει στο μέσο του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου, λογικά όταν παρουσιαστεί η ανανεωμένη εκδοχή του.