Η μαγική ιστορία της Ferrari ξεκινάει το 1947 με το πρώτο της αυτοκίνητο να είναι η 125S που παρήχθη σε δύο μόλις αντίτυπα. Η 166 που βλέπεις παρουσιάστηκε το 1948 και ως το 1953 που κράτησε η παραγωγή της βγήκαν 39 αυτοκίνητα, έτσι θεωρείται η πρώτη Ferrari μαζικής παραγωγής, αφού παρήχθη σε σχετικά μεγάλους αριθμούς και η παραγωγή της κράτησε για 5 έτη. Μην ξεχνάς πως τότε μετά από το πόλεμο τα μέσα ήταν πενιχρά και πως δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις “χειροκίνητα” χύτευση και μηχανουργική κατεργασία ενός V12 επιδόσεων.

Η συγκεκριμένη είναι η 27η από τις 32 166MM που κατασκευάστηκαν και μιας και οι αγώνες είναι στο γονιδίωμα της Ferrari το ΜΜ σημαίνει Mille Miglia, ο θρυλικός αγώνας 1600 χιλιομέτρων στους δημόσιους δρόμους από την Brescia στην Ρώμη και πίσω, τον οποίο κέρδισε μια Ferrari 166 το 1948 και 1949. Μάλιστα και η συγκεκριμένη 166MM με αριθμό πλαισίου 0058Μ συμμετείχε στον αγώνα αυτό καθώς και σε αρκετούς ακόμα σε Ευρώπη και Αμερική και είναι από τις τελευταίες των οποίων το αμάξωμα επιμελήθηκε η Carrozzeria Touring πριν κλείσει.

Μετά τους αγώνες συνέχισε την πορεία της στην Αμερική στα χέρια του Ed Gilbertson, κορυφαίου μέλους του Ferrari Club of America και συμμετείχε με διακρίσεις σε αρκετές εκδηλώσεις για ιστορικά οχήματα. Πλέον είναι προς πώληση στην επικείμενη δημοπρασία στο Amelia Island ως μέρος της συλλογής που κατεβάζει η RM Sotheby’s. Εννοείται είναι απολύτως αυθεντική και πιστοποιημένη από την Ferrari Classiche, μοναδική παραφωνία θα έλεγα είναι οι ενδείξεις για μίλια/ώρα που κόλλησαν πάνω στο ταχύμετρο, αλλά για ένα όχημα που ονομάζεται “Χίλια Μίλια” μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια.