Μετά τις πρώτες φωτογραφίες του νέου μονοθεσίου της Williams, το οποίο ονομάστηκε FW40, υπερπηδώντας τον αριθμό 39, για να γιορτάσει τα 40 χρόνια λειτουργία της, η επικεφαλής της ομάδας, Claire Williams, έκανε γνωστές κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την μετακίνηση του Bottas, στην πρωταθλήτρια Mercedes, μετά την ξαφνική αποχώρηση του πρωταθλητή Nico Rosberg.

Η βρετανική ομάδα άφησε ελεύθερο τον 27-χρονο Φινλανδό, χωρίς να ζητήσει οικονομικό αντάλλαγμα, μια κίνηση που δεν είχε κάνει το 2015, όταν η Ferrari είχε εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον, με την 40-χρονη Williams, να δηλώνε:

Ο Valtteri υπήρξε ένα σημαντικό μέρος της Williams, έχει αυτό το φλογερό πάθος που θες σε έναν οδηγό, επειδή το μόνο που θέλει να κάνει είναι να είναι στο καλύτερο αυτοκίνητο και να κερδίζει. Όταν έχεις έναν οδηγό που ξέρεις ότι αυτό είναι το μόνο που θέλει, γιατί να τον αναγκάσεις να τρέχει με το αυτοκίνητό σου; Αυτό δεν είναι το σωστό πράγμα να κάνεις. Σταθήκαμε στο δρόμο του Valtteri μία φορά, όταν η Ferrari ήρθε σε μας, και του είχα υποσχεθεί ότι εγώ δεν θα σταθώ εμπόδιο πάλι στο δρόμο του, και τιμάω τις υποσχέσεις μου. Έχει μια καταπληκτική ευκαιρία, και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάει ο Valtteri φέτος.

Η Williams πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι οι όροι της συμφωνίας του Bottas για να φύγει, ήταν προς το συμφέρον της ομάδας της, λέγοντας:

Σιγουρευτήκαμε ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν καλό για εμάς. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην απόφαση που πήρα. Νομίζω ότι κάναμε το σωστό, και δεν έχω μετανοιώσει. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει. Έκανα μια καλή συμφωνία για την ομάδα, και θα έκανα την κίνηση μόνο αν ήταν προς το συμφέρον της ομάδας. Ο καθένας ξέρει πόσο αγαπώ αυτή την ομάδα, πόσο σημαντικό είναι αυτή για μένα, και πόσο θέλω να επιστρέψω στις νίκες. Ανυπομονώ να δω τι μπορεί να κάνει ο Felipe. Ακούω την φωτιά στη φωνή του και πάλι. Η πίεση τελείωσε. Ήρθε πίσω για το κύκνειο άσμα, και μπορεί να διασκεδάσει.

Πάντως, οι φήμες λένε ότι η Williams πλήρωσε μόλις 5 εξατ. δολάρια για την χρήση των κινητήρων της Mercedes για την ερχόμενη σεζόν, που αν προσθέσεις και το υπέρογκο ποσό που λέγεται ότι επένδυσε ο πατέρας του Lance Stroll, όλα δείχνουν πολλά υποσχόμενα για την ομάδα από το Grove.