Η Ford εδώ και αρκετούς μήνες δοκιμάζει τα αυτόνομα Fusion, με τις δοκιμές, σύμφωνα με την Μπλε Οβάλ εταιρία να πηγαίνουν τόσο καλά και ομαλά, που οι μηχανικοί της που βρίσκονται μέσα στα πρωτότυπα οχήματα, να παίρνουν έναν υπνάκο.

Γι’αυτόν τον λόγο, η Ford προκειμένου να τους κρατήσει ξύπνιους, έχει τοποθετήσει μέσα στα αυτόνομα οχήματα συναγερμούς, βομβητές, συστήματα δόνησης στα καθίσματα και στο τιμόνι, αλλά και φώτα προειδοποίησης, ενώ σκέφτηκε να τοποθετήσει και έναν δεύτερο μηχανικό μέσα στο όχημα, χωρίς ωστόσο καμία τύχη. Όπως δήλωσε ο Raj Nair, ο επικεφαλής εξέλιξης της Ford:

Οι εκπαιδευμένοι μηχανικοί μας βρίσκονται εκεί για να παρατηρούν ότι συμβαίνει, αλλά λόγω της ανθρώπινης φύσης, όταν αρχίζουν να εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τις δυνατότητες του οχήματος, νοιώθουν πως δεν χρειάζεται να το προσέχουν.

Η Ford πήρε την απόφαση να παραλείψει ένα Επίπεδο (το 3) της αυτόνομης οδήγησης και να ξεκινήσει τις δοκιμές των Επιπέδων 4 και 5, με τα οχήματα να έχουν πλήρως αυτόνομη λειτουργία και δεν απαιτούν την ύπαρξη ανθρώπου στο εσωτερικό. Η Ford την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε πως επενδύει 1 δισ. δολάρια στην Argo AI, προκειμένου να αναπτύξει ένα εικονικό λογισμικό σύστημα οδήγησης για το αυτόνομο όχημα της, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2021 και δεν έχει τιμόνι και πεντάλς, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το 2025.