Με την παρουσίαση του Velar, συνεχίζεται η επιθετική πολιτική επέκτασης της γκάμας από την Range Rover, με την βρετανική εταιρία να δίνει την πρώτη επίσημη φωτογραφία του μοντέλου. Περισσότερες θα μας δώσει την 1η Μαρτίου, για να κάνει τελικά το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης σε 2 εβδομάδες.

Το όνομά του έρχεται από τα πρώτα πρωτότυπα της Range Rover της δεκαετίας του 1960, όπου οι μηχανικοί εξέλιξης ήθελαν να κρύψουν την ταυτότητα 26 μοντέλα προ-παραγωγής Range Rover. Έτσι, επέλεξαν το όνομα Velar, που προέρχεται από την λατινική λέξη “velare”, και σημαίνει κάλυμμα. Το νέο μοντέλο τοποθετείται ανάμεσα στο Evoque και το Range Rover Sport και λογικά τίθεται απέναντι στα Porsche Macan, καθώς και BMW X4 και X6.

Ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο, με εσωτερική ονομασία L560, αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στη γκάμα της Range Rover και θα βασίζεται στην Jaguar F-Pace. Το τετράθυρο coupe SUV μοντέλο θα έχει μήκος κοντά 4,7 μέτρα και μηχανικά θα εξοπλίζεται με 2-λιτρους τετρακύλινδρους και 3-λιτρους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στη κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η SVR έκδοση.