Μόλις χθες η Volvo έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου XC60, και σήμερα μας δίνει κάποιες ακόμα, για το μεσαίο SUV της, που θα παρουσιάσει στη προσεχή έκθεση της Γενεύης. Εξωτερικά το νέο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο από το σημερινό μοντέλο, θα βασίζεται στη Scalable Product Architecture (SPA) πλατφόρμα και η σχεδίαση του θα φέρνει αρκετά στοιχεία από το XC90.

Στο εσωτερικό του διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό που θυμίζει tablet αντικαθιστώντας τα περισσότερα κουμπιά και ελέγχει όλες τις λειτουργίες του αυτοκίνητου, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός ενώ εξοπλίζεται με αρκετά χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας.Το νέο XC60 θα κινείται από τον τρικύλινδρο 1,5 λίτρων και τον γνωστό 2-λίτρο κινητήρα σε βενζίνη και ντίζελ με απόδοση έως 320 άλογα. Αργότερα και μέσα στην χρονιά θα παρουσιαστεί και η υβριδική plug-in εκδοχή του με τους κινητήρες να συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

 • Mika

  Ειναι πιθανως πιο ομορφο και μαζεμενο, compact XC90, φαινεται να ειναι….Πραγμα καθολου κακο!!!
  Bring it on!
  Nα δουμε αυτος ο νεος τρικυλινδρος 1500 πως θα ειναι..Εκτος αν βαλουν τον τετρακυλινδρο 1500 που ηδη υπαρχει στα V40-V40 CrossCountry..

 • Μάνος Μαμαλάκης

  Ένα ωραίο μικρό XC90. Μια χαρά.

 • Giannisk

  Για να είμαστε πιο ακριβείς, αν και έχει πολλά στοιχεία του xc90 έχει και σημεία που διαφέρει σημαντικά όπως το πιο έντονο νευρο στο πλάι, η πίσω πόρτα που είναι κληρονομιά του απόλυτα επιτυχημένου προκατόχου αλλά και το καμπύλο καπό. Αυτό που βλέπω δείχει πολύ πιο “νεανικό” και πιο όμορφο από τον ανταγωνισμό. Φυσικά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος ήτοι οι πωλήσεις.