Η Disney Pixar έδωσε το μεγάλο trailer του Cars 3 που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούνιο του 2017. Στην ταινία ο Owen Wilson δανείζει για ακόμα μια φορά τη φωνή του στον Lightning McQueen, ο οποίος  επιστρέφει για την τρίτη περιπέτειά του, σε σκηνοθεσία του Brian Fee (Cars, Cars 2).

Στο Cars 3 υπάρχουν δύο νέοι χαρακτήρες, ο Jakson Storm και η Cruz Ramirez, στους οποίους δανείζουν τις φωνές τους ο Armie Hammer και η Cristela Alonzo. Ο Jakson Storm είναι ο νέος κακός χαρακτήρας που φορά έναν V8 κινητήρα απόδοσης 850 ίππων, ενώ η Cruz Ramirez είναι η φίλη του Lightning McQueen.

Το σενάριο θέλει τον McQueen να έχει αρχίσει πλέον να χάνει έδαφος στους αγώνες από τη νεότερη γενιά αυτοκινήτων, ενώ έχει και ένα σοβαρό ατύχημα σε έναν αγώνα Nascar. Μετά από αυτό θα πρέπει να ανακάμψει, ώστε να μην εγκαταλείψει πρόωρα το άθλημα που αγαπάει. Για να επιστρέψει θα χρειαστεί τη βοήθεια της νεαρής προπονήτριας, Cruz Ramirez και την έμπνευση του Fabulus Hudson Hornet.

Έτσι ο McQueen θα πρέπει να αποδείξει πως δεν έχει τελειώσει και θα τεστάρει την καρδιά του πρωταθλητή στη μεγαλύτερη πίστα του Piston Cup Racing, ενώ ο νέος εχθρός ονόματι Jackson Storm έρχεται να πάρει τα ηνία.