Η Ford σκέφτεται την άνεση των επιβατών των μοντέλων της, καθώς κατέθεσε μια ιδιαίτερα χρήσιμη πατέντα για ένα μαξιλαράκι ταξιδιού ενσωματωμένο στο προσκέφαλο του καθίσματος του συνοδηγού.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο σκοπός δεν είναι άλλος από την άνεση του συνεπιβάτη και να μην πιάνεται ο αυχένας του στις μεγάλες διαδρομές ή όταν κοιμάται, ενώ δεν προβλέπεται κάτι αντίστοιχο για το προσκέφαλο του οδηγού, καθώς θα ήταν κάπως ανεύθυνο.

Το ειδικό μαξιλαράκι παρέχει περιμετρική στήριξη του αυχένα, και βρίσκεται μέσα στο προσκέφαλο, με τα σχέδια της πατέντας να δείχνουν ότι το προσκέφαλο ανοίγει στα δύο για να αποκαλύψει το “ταξιδιωτικό” μαξιλαράκι.

Η Ford πιστεύει ότι με αυτό θα αυξηθεί σημαντικά η άνεση του συνεπιβάτη, καθώς θα του επιτρέπει να αποκοιμιέται πιο γρήγορα, να μένει κοιμισμένος περισσότερη ώρα και να ξυπνά πιο φρέσκος χωρίς ενοχλήσεις στον αυχένα.

Ακόμα παραμένει άγνωστο αν θα φτάσει στην παραγωγή, και σε ποια μοντέλα της θα εφαρμοστεί.

 • Anestis Genk

  Κάτι που το βλέπεις και λες “μα καλά γιατί δεν είχε γίνει κοινός τόπος εδώ και τόσα χρόνια;”! Δεν είναι άλλωστε και τπτ διαστημικό.

 • Theo

  οτι πρέπει για τα αυτόνομα…

 • Μάνος Μαμαλάκης

  Eντάξει καλή είναι η άνεση, αλλά τι γίνεται σε περίπτωση που κοιμηθεί και γίνει κάτι; και ξέρουμε πως ο ρόλος του συνοδηγού είναι πολύ σημαντικός για να πει στον οδηγό να προσέχει να μην τρακάρει. Για να αποφευχθεί τυχόν απροσεξία του οδηγού, και ο συνοδηγός πρέπει να ‘χει τα μάτια του ανοιχτά να λέει στον οδηγό να προσέχει. Αν κοιμηθεί αυτός, κι ο οδηγός δεν προσέξει, πάει… Ας το σκεφτούν αυτό καλά. Άλλο το να ‘ναι ας πούμε σταματημένος, ή αν ο οδηγός είναι πολύ προσεκτικός. Δεν είναι το μαξιλάρι του αυτοκινήτου όπως στο σπίτι. Είναι στο δρόμο. Το σκέφτονται σε περίπτωση που θέλει να ξεκουράζονται καλύτερα απλά λέω και τις δικές μου σκέψεις με βάση τα όσα γίνονται στην πραγματικότητα…

 • xtra

  ..συντομα , και για τον οδηγο !