Η παραπάνω φωτογραφία, που διέρρευσε από ιαπωνικό περιοδικό, φέρεται να μας δείχνει το πρωτότυπο της νέας Supra, που θα παρουσιάσει η Toyota στην έκθεση του Τόκιο τον ερχόμενο Οκτώβρη. Δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για πραγματική φωτογραφία ή κάποιο rendering, αλλά παρατηρώντας τις τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες φαίνεται ότι βλέπουμε το πρωτότυπο που θα δείξει η εταιρία σε 7 μήνες, και το οποίο θα είναι πολύ κοντά στο τελικό μοντέλο παραγωγής.

Αυτό, όπως ξέρουμε, θα πωλείται κάτω από την ομπρέλα του ονόματος Gazoo και αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο FT-1 που παρουσιάστηκε το 2014, έχοντας αρκετά σπορ σχεδίαση, ενώ θα προσφέρεται αποκλειστικά σε coupe έκδοση. Το νέο ιαπωνικό σπορ μοντέλο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την BMW Ζ5, και παρ’ ότι τα δύο μοντέλα θα έχουν κοινές ρίζες, θα αποτελούν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος, με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα.

Ο επικεφαλής μηχανικός της Τοyota, Tetsuya Tada σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε πει πως τα δύο μοντέλα θα διατηρήσουν τη ταυτότητά τους, κάτι που συμπεραίνεται ότι θα μοιράζονται κι άλλα πράγματα εκτός από τη πλατφόρμα και την γραμμή παραγωγής.

Το γερμανικό όχημα θα κατατάσσεται σε μια πιο πολυτελή κατηγορία με στοιχεία grand-tourer, ενώ η ιαπωνική πρόταση θα αποτελεί μια πιο σπορ κατασκευή που θα χαρακτηριστεί ως η ναυαρχίδα επιδόσεων της εταιρίας. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο θα βρίσκεται πάνω από το GT-86 και θα αποτελεί τον συνεχιστή του Supra. Η Z5 της BMW απ’ την άλλη, θα αντικαταστήσει την Z4.