Η νέα Toyota Supra θα λανσαριστεί υπό το νέο τμήμα επιδόσεων της εταιρίας, Gazoo

Σχετικά άρθρα

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας Gazoo Racing, Koei Saga, έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σε συνέντευξη που έδωσε από το Monte Carlo, όπου η Toyota επέστρεψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, με το νέο Yaris WRC. Πιο συγκεκριμένα ο ιαπωνικός κολοσσός φαίνεται ότι ετοιμάζει σύντομα να εγκαινιάσει ένα νέο τμήμα υψηλών επιδόσεων για αυτοκίνητα δρόμου, με όνομα Gazoo.

Το “halo” μοντέλο αυτού του τμήματος θα είναι η νέα Supra, με τον Saga να δηλώνει ότι κάτι τέτοιο αποτελεί όνειρο γι’αυτόν. Συνεχίζοντας, το υψηλόβαθμο στέλεχος υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο τμήμα της Gazoo είχε ήδη κάνει χρήση του κινητήρα υβριδικής αγωνιστικής τεχνολογίας της μάρκας.

Όπως είναι φυσικό το στόμα του Saga έκλεισε κάπου εκεί, και απέφυγε να αποκαλύψει αν θα υπάρξει κάποιο άλλο μοντέλο-ναυραχίδα της Gazoo, ενώ ακόμα είναι άγνωστο αν η Supra θα ονομαστεί Gazoo Supra ή Toyota Supra Gazoo.

Παρόλα αυτά, ο Saga δήλωσε ότι η Gazoo ετοιμάζει για το μέλλον επιπλέον υβριδικά μοντέλα, τονίζοντας τη σημασία των υβριδικών κινητήρων στο τμήμα του. Το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ετοιμασμένο από την Gazoo θα είναι η καυτή έκδοση του Yaris με τα 210 άλογα, το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες, και θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο.

Κλείνοντας, ο Saga άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σχέδιο για περισσότερα Gazoo μοντέλα στην Ευρώπη, και θα ήθελε μια πλήρη γκάμα τέτοιων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Με ανοιγόμενο πίσω παράθυρο το νέο Toyota 4Runner

Η Toyota συνεχίζει το teasing της νέας γενιάς του 4Runner, με το επερχόμενο off-roader SUV να έχει ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί...