Toyota Supra Concept τον Οκτώβριο

Σχετικά άρθρα

Η Toyota στην έκθεση του Τόκιο τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει το πρωτότυπο της νέας Supra, ένα πρωτότυπο που θα είναι πολύ κοντά στο τελικό μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα πωλείται κάτω από την ομπρέλα του ονόματος Gazoo. Αυτό θα αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο FT-1 που παρουσιάστηκε το 2014, έχοντας αρκετά σπορ σχεδίαση, ενώ θα προσφέρεται αποκλειστικά σε coupe έκδοση.

Όπως ξέρουμε, το σπορ αυτοκίνητο που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την BMW Ζ4 και παρ’ ότι τα δύο μοντέλα θα έχουν κοινές ρίζες, θα αποτελούν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος, με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα. Ο επικεφαλής μηχανικός της Τοyota, Tetsuya Tada σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε πει πως τα δύο μοντέλα θα διατηρήσουν τη ταυτότητά τους, κάτι που συμπεραίνεται ότι θα μοιράζονται κι άλλα πράγματα εκτός από τη πλατφόρμα και την γραμμή παραγωγής.

Το γερμανικό όχημα θα κατατάσσεται σε μια πιο πολυτελή κατηγορία με στοιχεία grand-tourer, ενώ η ιαπωνική πρόταση θα αποτελεί μια πιο σπορ κατασκευή που θα χαρακτηριστεί ως η ναυαρχίδα επιδόσεων της εταιρίας. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο θα βρίσκεται πάνω από το GT-86 και θα αποτελεί τον συνεχιστή του Supra. Η Z5 της BMW απ’ την άλλη, θα αντικαταστήσει την Z4.

Η κυκλοφορία της BMW αναμένεται μέσα στο 2017, ενώ λίγο αργότερα και μέσα στο 2018, αναμένεται να κυκλοφορήσει και το νέο Supra. To 2018 θα έχουν περάσει 16 χρόνια από τη χρονιά που βγήκε από το εργοστάσιο το τελευταίο Supra. Κίνηση θα παίρνει από τρεις κινητήρες, έναν 2,0-λιτρο turbo απόδοσης 255 ίππων, έναν V6 turbo 3,0-λίτρων απόδοσης 340 ίππων και έναν υβριδικό 2,5-λίτρων.

Στην έκθεση του Τόκιο η Toyota θα παρουσιάσει ακόμη δύο πρωτότυπα, το S-FR II, την εξέλιξη του S-FR που είδαμε το 2015, αλλά και την GTI σπορ έκδοση της Corolla που θα εξοπλίζεται με έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα.

ΠηγήBest Car

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...