Η Lamborghini πριν από μερικές ημέρες έδωσε ένα onboard video που έδειχνε την Huracan Performante να κάνει νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring από αυτοκίνητο παραγωγής πετυχαίνοντας χρόνο 6.52,01, σπάζοντας κατά 5 δευτερόλεπτα τον χρόνο της Porsche 918 Spyder. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν τον χρόνο τόσο της σκληροπυρηνικής Huracan, όσο και το 6:59:73 της Aventador SV.

Το BridgetoGantry, το site που ασχολείται όσο κανένας άλλος με την Πράσινη Κόλαση, με άρθρο γνώμης υποστηρίζει πως είναι πιθανό η Lamborghini να έχει πει ψέμματα σχετικά με τους χρόνους που έχουν σημειώσει τα δύο της μοντέλα.

1Προηγουμένως…

Η Lamborghini το 2015 είχε καταφέρει να εκπλήξει τους πάντες όταν η τερατώδης Aventador SuperVeloce με τον V12 κινητήρα των 750 ίππων κατάφερε και σημείωσε χρόνο 6:59,73 στο Nurburgring Nordschleife. Χρόνος εντυπωσιακός και μόλις 2 δευτερόλεπτα πιο αργός από το 6:57 της Porsche 918 Spyder, καθιστώντας την Aventador SV το δεύτερο ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στο Nurburgring.

2Η αντιπαραβολή των videos

Η Huracan Performante με ελαστικά Super Trofeo R σημείωσε χρόνο 6:52,01, πέντε ολόκληρα δευτερόλεπτα από τον χρόνο της Porsche 918 Spyder, με το BridgetoGantry να αναλύει τα video των ρεκόρ της Aventador SV και της Huracan Performante και να έχει σοβαρές αμφιβολίες για την ακρίβεια των δύο χρόνων. Υποστηρίζει πως το χρονόμετρο και στα δυο video δεν προέρχεται από την GoPro και το Vbox, αλλά ο χρόνος υπολογίζεται με βάση το GPS και όχι την ταχύτητα του τροχού.

Επίσης εντόπισε και οπτικά σφάλματα και στα δύο video, όπως π.χ δύο πλάνα που δείχνουν το στροφόμετρο να είναι στις 7.800 σ.α.λ και στη μια περίπτωση η ταχύτητα να είναι 205 χλμ/ώρα και στην άλλη 211 χλμ/ώρα.

Επιπλέον η ανάλυση της ταχύτητας στη μεγάλη ευθεία του Ring, έδειξε πως η Huracan Performance έφτασε στο τέλος της ευθείας, γρηγορότερα από την θεωρητική ταχύτητα που κινούνταν.

Όπως βλέπεις στον πίνακα, η Huracan Performance σε σχέση με την Aventador SV, έπρεπε να είναι αργότερη κατά 4,5%, αλλά όπως δείχνει το video, ο χρόνος κάλυψης της ευθείας, είναι λιγότερο από 1% αργότερος σε σχέση με την Aventador SV.

Η Aventador SV των 750 ίππων κάλυψε την απόσταση των 1.760 μέτρων της ευθείας με ταχύτητα 291,98 χλμ/ώρα, ενώ η Huracan Performante των 640 ίππων σε 289,32 χλμ/ώρα, ενώ με βάση τα στοιχεία του GPS στο video, η ταχύτητα της Huracan έπρεπε να είναι κατά 20 χλμ/ώρα μικρότερη.

Το Bridgetogantry καταλήγει πως αν οι ταχύτητες του GPS είναι σωστές, η Lamborghini επιτάχυνε το video της Huracan Performante κατά 1 καρέ το δευτερόλεπτο. Από τα 24 fps το έκανε 25 fps, κάτι που μετατρέπει έναν γύρο με χρόνο 7:08 σε 6:52. Ουσιαστική διαφορά.

Επίσης, σύμφωνα με το επίσημο video από το ρεκόρ της 918 Spyder το οποίο έδειχνε δεδομένα από το Vbox, η 918 Spyder, κινείται με υψηλότερες ταχύτητες από την Huracan Performante σε όλο το μήκος της πίστας, αλλά η Lamborghini δείχνει πως η Huracan Performante καλύπτει την απόσταση γρηγορότερα.

Μας λέει αλήθεια ή ψέμματα λοιπόν η Lamborghini; Η δική σου άποψη για το θέμα ποια είναι;