Ακόμα δεν έχουν γίνει τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Huracan Performante, αλλά η Lamborghini έδωσε μόλις το video της σκληροπυρηνικής έκδοσης της Huracan να διαλύει τον χρόνο της Porsche 918 Spyder, κάνοντας νέο ρεκόρ στην πίστα του Nürburgring, με χρόνο 6:52,01, αρκετά κάτω από το 6:59:73 της Aventador SV, και 5 δευτ. πιο γρήγορα από τo hypercar της Porsche.

Το ρεκόρ έγινε στις 5 Οκτωβρίου, και πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο 30-χρονος εργοστασιακός δοκιμαστής της Lamborghini, Marco Mapelli. Ο πιο άγριος “ταύρος” που έχει βγει από το εργοστάσιο της εταιρίας, πιάστηκε να κυκλοφορεί στην Πορτογαλία, και σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, η Lamborghini Huracan Performante εξοπλίζεται με τον 5.2-λίτρων V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος έχει μια μικρή αύξηση της ιπποδύναμης της τάξης των 25 με 40 ίππων, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί το απόλυτο νούμερο. Όπως και να έχει μιλάμε για απόδοση 640 με 650 ίππων με περίπου 615 Nm ροπής.

Το βάρος του αυτοκινήτου σήμερα είναι 1.422 κιλά χωρίς υγρά και 1.550 με, με αυτό της Perfomante να έχει μειωθεί κατά περίπου 41 κιλά, με τα σχεδόν 11 εξ’αυτών να μειώνονται από την νέα εξάτμιση. Τα υπόλοιπα έρχονται από την εκτενή χρήση carbon στο σώμα του αυτοκινήτου. Ακολούθως, πλήρως επαναρυθμισμένες είναι οι αναρτήσεις, και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη προκειμένου αυτό να κάνει γρηγορότερες αλλαγές, ενώ φοράει και νέα -μεγαλύτερα- κεραμικά φρένα. Η Huracan Performante φορά ειδικά ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, ενώ αλλαγές έχει δεχτεί τόσο το σύστημα τετρακίνησης όσο και το σύστημα ABS.

H ανάρτηση αποτελείται από ενεργά αμορτισέρ και έχει επαναρυθμιστεί προκειμένου να συνεργάζεται καλύτερα με την ενεργό αεροδυναμική της Perfomante. Τα ελατήρια και οι αντιστρεπτικοί ράβδοι παρέχουν πλέον 10% μεγαλύτερη κάθετη ακαμψία και 15% μεγαλύτερη οριζόντια ακαμψία, με την ενεργή κρεμαργιέρα να φέρει νέες ρυθμίσεις.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές υπάρχουν στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου, με το αυτοκίνητο να υιοθετεί το ALA (Aerodynamica Lamborghini Attiva) ή αν προτιμάς το ενεργό αεροδυναμικό πακέτο που χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες προκειμένου να μετακινούνται τα αεροδυναμικά στοιχεία του πακέτου, πολύ γρηγορότερα από αντίστοιχες υδραυλικές προτάσεις. Η Huracan Perfomante διαθέτει ειδικά πτερύγια στο μπροστά μέρος, στην πίσω αεροτομή, ενώ ζευγάρι μικρών εισαγωγών κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα, ανοιγοκλείνουν μεταφέροντας έτσι αέρα τόσο για την ψύξη της εξάτμισης, όσο και για την βελτίωση της αεροδυναμικής. Ο αέρας αυτός στη συνέχεια εξέρχεται μέσω μιας οπής στην κάτω πλευρά της αεροτομής.

Η Lamborghini δηλώνει πως οι αεραγωγοί αυτοί ανοιγοκλείνουν μέσα σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα και όταν είναι ανοικτοί, η αεροδυναμική πίεση μειώνεται, ενώ όταν είναι κλειστοί, η αεροδυναμική πίεση αυξάνεται, δημιουργώντας έτσι aero vectoring. Αναλόγως αν το αυτοκίνητο στρίβει αριστερά ή δεξιά, το αντίστοιχο πτερύγιο παραμένει κλειστό, ενώ το απέναντι ανοίγει, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την αεροδυναμική πίεση στον εξωτερικό πίσω τροχό.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην Lamborghini Huracan Performante να σημειώσει χρόνο 6:52,01, στην Πράσινη Κόλαση, διαλύοντας το 6:57 της Porsche 918 Spyder, αλλά και το 6:59.73 της Aventador SV.