Η Lamborghini Aventador LP 750-4 SV έγραψε 6:59:73 στο Nurburgring Nordschleife

Σχετικά άρθρα

423345

Πριν δύο μήνες το αφεντικό της Lamborghini, Stephan Winkelmann, είχε επιβεβαιώσει ότι η ιταλική εταιρία θα πάει την πρόσφατα παρουσιασμένη Aventador SV στο Nurburgring Nordschleife για να γράψει χρόνο. Αυτό έγινε τις προηγούμενες μέρες και ο χρόνος που έγραψε στην διάσημη γερμανική πίστα με ελαστικά P Zero Corsa ήταν 6:59:73. Αυτός είναι ο δεύτερος καλύτερος επίσημος χρόνος για αυτοκίνητο παραγωγής, πίσω από την Porsche 918 Spyder.

Όπως θα δεις στο παρακάτω onboard video, το ιταλικό supercar είναι εξωφρενικά σταθερό και γρήγορο στη πίσω μεγάλη ευθεία, με τον οδηγό να έχει μεγάλο θράσος. Να θυμίσω ότι μηχανικά ο V12 κινητήρας της Aventador SV είναι 6,5-λίτρων και αποδίδει 750 άλογα στις 8.500 σ.α.λ με 690 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 50 κιλά λιγότερα από την απλή Aventador, φτάνοντας τα 1.525 κιλά, και είναι ντυμένo με επιθετικό bodykit με νέους προφυλακτήρες, μπροστά spoiler, πλαϊνά skirts, τεράστια πίσω αεροτομή, διαχύτη, μονομπούλωνες μαύρες ζάντες και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Η τελική ταχύτητά του ιταλικού hypercar ανέρχεται στα 350 χλμ/ώρα και φυσικά η κίνηση περνά στον δρόμο μέσα απ’όλους τους τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, με την Aventador SV να παράγει 170% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με την απλή Aventador.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...