Η Italdesign Automobili μετά τις teaser φωτογραφίες παρουσιάζει σήμερα το Speciali, το νέο της όχημα που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης σε δύο εβδομάδες. Πρόκειται για ένα supercar που θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 5 μονάδων, με το σώμα να είναι εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένο από carbon. Κάτω από αυτό κρύβεται ένα αρθρωτό σασί από αλουμίνιο και carbon, προκειμένου να κρατηθεί όσο γίνεται μικρότερο το βάρος

Το σώμα φέρει αεριζόμενα φτερά, εξέχων μπροστινό splitter, πλαϊνές ποδιές, αεριζόμενο καπό, διαχύτη και σταθερή αεροτομή. Κίνηση παίρνει από τον V10 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα των Audi R8 και Lamborghini Huracan, τοποθετημένο στο κέντρο, με την εταιρία να μην ανακοινώνει για την ώρα την ιπποδύναμή του. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο Τορίνο της Ιταλίας στο εργοστάσιο της Italdesign στο Moncalieri. Και τα πέντε Speciali θα κατασκευαστούν έως το τέλος του 2017 και θα πωλούνται με το σήμα της νεοσύστατης Italdesign Automobili Speciali. Η τιμή του μοντέλου ξεκινά από τα 1,5 εκατομμύριο ευρώ.