Θέλοντας να παρουσιαστεί πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με πέρυσι, η McLaren ζητούσε ένα καλό ξεκίνημα στις χειμερινές δοκιμές. Αυτό δεν ήρθε, καθώς η MCL32 αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας, με το πρόβλημα για μία ακόμα χρονιά να βρίσκεται στο πίσω μέρος και πιο συγκεκριμένα στο power unit της Honda.

Ο Fernando Alonso είναι δικαίως απογοητευμένος από τον χρόνο που έχει χαθεί, αφού έτσι, όχι μόνο η ομάδα δεν παίρνει δεδομένα, αλλά και ο οδηγός δεν μπορεί να κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για την έναρξη της σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, ο Eric Boullier, Αγωνιστικός Διευθυντής των Βρετανών, θεωρεί ότι το φετινό ξεκίνημα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό.

Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι αρκετά καλό για τις προσδοκίες μας και τις προσδοκίες των οπαδών μας, μετά από τρία χρόνια. Είχαμε λίγο υψηλότερες προσδοκίες στον δρόμο για τη Βαρκελώνη, αλλά η βδομάδα δεν ξεκίνησε όπως θα θέλαμε. Νομίζω πως πρέπει να γίνει λίγο περισσότερη δουλειά στην Ιαπωνία, ώστε να ερευνηθεί γιατί είχαμε αυτά τα προβλήματα: προβλήματα που δεν περιμέναμε να έχουμε, και σίγουρα ούτε η Honda περίμενε.

Σύμφωνα με τον Γάλλο, τα προβλήματα δεν έχουν σχέση με τα περσινά, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν βασικά προβλήματα στον σχεδιασμό του νέου κινητήρα, ενώ δηλώνει ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη δουλειά των μηχανικών του.

Είναι νέα ζητήματα. Μπορούν να λυθούν, αλλά δεν είναι στο σχέδιο να έχεις αυτά τα προβλήματα. Δεν είναι σοβαρά, καθώς δεν υπάρχουν θεμελιώδη προβλήματα στον σχεδιασμό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχει γίνει. Είμαι ικανοποιημένος με την ομάδα που έχουμε τώρα.

Καταφέραμε να τρέξουμε τις τελευταίες ημέρες και να κάνουμε καλή πρόοδο, και είμαι πραγματικά περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας, ώστε να διασφαλιστεί ο μεγαλύτερος χρόνος που περνάμε στην πίστα. Ελπίζω ότι μπορούμε να το συνεχίσουμε αυτό και να έχουμε μια δυνατή εβδομάδα στο επόμενο τεστ.