Η Toyota παρουσίασε το πρώτο πλήρως αυτόνομο όχημα δοκιμών. Είναι ένα ειδικά τροποποιημένο Lexus LS 600hL που αναπτύχθηκε από το Toyota Research Institute και χρησιμοποιεί LiDAR, ραντάρ και μια πλειάδα αισθητήρων, προκειμένου να μπορεί το όχημα να κινηθεί αυτόνομα σε δημόσιους δρόμους.

H Toyota, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της, Akio Toyoda, εργάζεται πυρετωδώς πάνω στα αυτόνομα και κύριο μέλημα της είναι η ασφάλεια των επιβατών αλλά και το πως θα χειριστεί το θέμα της μετάβασης του αυτοκινήτου από την αυτόνομη λειτουργία στη χειροκίνητη και το ανάποδο. Σύμφωνα με την εταιρία, θα πρέπει να διανυθούν 14,2 δισεκατομμύρια χιλιομέτρων σε δοκιμές από τα αυτόνομα αυτοκίνητα για να εξαλειφθούν τα όποια προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν στη λειτουργία τους.

Ο κύριος Toyoda πρόσθεσε πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα είναι πολύ χρήσιμα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, αλλά και για τους ηλικιωμένους που δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο, βοηθώντας τους έτσι σε μεγάλο βαθμό στις μετακινήσεις τους. Επίσης, ανέφερε πως η Toyota εργάζεται πάνω σε μια λειτουργία οδήγησης τύπου σοφέρ και το πιο σημαντικό απ’ όλα, πως ότι η εταιρία έχει δεσμευτεί να κάνει τα αυτοκίνητα αυτά διασκεδαστικά στην οδήγηση.