Το Dieselgate ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Αυτό είχε τεράστιο κόστος για τη Volkswagen και όλο τον Όμιλο, μέσα στον οποίο βρίσκεται και η Audi. Προκειμένου η γερμανική εταιρεία να μειώσει τα έξοδα, αποφάσισε την αποχώρησή της από το WEC και το Le Mans, όντας πλέον επικεντρωμένη στη Formula E.

Αυτό σημαίνει ότι μόλις δύο είναι οι κατασκευαστές που έχουν μείνει στην κορυφαία κατηγορία, δηλαδή την LMP1. Ο ανταγωνισμός μεταξύ της Porsche και της Toyota έχει φουντώσει, με την πρώτη να παίρνει την περσινή νίκη στον 24ωρο αγώνα του Le Mans και τη δεύτερη να θέλει φετινή εκδίκηση. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου, συνεπώς οι ομάδες έχουν ακόμα λίγο χρόνο για να προετοιμαστούν.

Πριν από έναν μήνα, η Toyota μάς είχε δώσει ένα teaser video της TS050, αλλά δίχως να δείχνει πολλά πράγματα. Πριν από μερικές ώρες, όμως, κυκλοφόρησε μία φωτογραφία στο διαδίκτυο, η οποία δείχνει αρκετά καθαρά το πίσω μέρος της TS050. Σύμφωνα με τις αναφορές, το νέο αγωνιστικό φέρνει αναβαθμίσεις στον κινητήρα, τις μπαταρίες και όλο το υβριδικό σύστημα, ενώ πιστεύεται ότι διαθέτει και νέο κιβώτιο.

Λες φέτος η Toyota, που θα τρέξει με τρία αυτοκίνητα, να αποτελέσει έναν δύσκολο αντίπαλο για την Porsche;