Η David Brown Automotive έχει φέρει στη Γενεύη το Speedback GT ΜΥ2017. Το πολυτελές σπορ αυτοκίνητο το οποίο χαρακτηρίζεται ως το κλασσικό βρετανικό πολυτελές σπορ αυτοκίνητο του 21ου αιώνα, βασίζεται πάνω στην Jaguar XKR με την εταιρία να περιγράφει το αυτοκίνητο ως τη σύγχρονη εκδοχή της Aston Martin DB5, με την MY2017 έκδοσή του να έχει 237 αλλαγές.

Διαθέτει πρωτότυπη σχεδίαση εξωτερικά και στο εσωτερικό συναντάμε υψηλής ποιότητας υλικά με πολυτελής δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, με μεταλλικά διακοσμητικά. Η καρδιά του είναι ένας V8 5,0-λιτρος κομπρεσοράτος κινητήρας της Jaguar, απόδοσης 510 ίππων με 625 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Το σώμα του αποτελείται από 142 χειροποίητα πάνελ αλουμινίου, με το κάθε αυτοκίνητο να είναι βαμμένο ανάλογα με τα θέλω του ιδιοκτήτη. Μόνο η διαδικασία βαψίματος απαιτεί 8 εβδομάδες, μιας και πρέπει να “στρωθούν” 14 στρώματα χρώματος. Η κατασκευή του απαιτεί περισσότερες από 8.000 εργατοώρες και κάπως έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί η τιμή του που φτάνει τα £495.000 (€620.000).

Η εταιρία θα κατασκευάσει 100 μονάδες του και μέχρι σήμερα έχει παραδώσει μόλις τις πέντε. Παράλληλα έκανε γνωστό πως από τον Μάιο αλλάζει έδρα και από το Coventy πηγαίνει στα νέα της κεντρικά γραφεία στο Silverstone, δίπλα από την διάσημη βρετανική πίστα.